tápiókagyöngy puding

Erősen ódzkodtam eleddig a tápióka gyöngyétől, miután igen magas a tápióka szénhidráttartalma. Az elmúlt időszakban már nem tértem vissza a paleozásom kezdetét jellemző low carb paleohoz, hanem inkább Paul Jaminet elveit, no meg Dr. Terry Wahls AIP-protokollját követtem. Ebbe az általam gyakorolt speciális étrendbe módjával belefér magas ch-tartalmú étel és mint látjátok a kakaó és a csoki is, ami egyáltalán nem illik az Autoimmun Protokollba. A Tökéletes Egészség Diéta követése esetén kókusztejet használj!

Tápiókagyöngy puding

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 2,5 dl-es bögre fele tápiókagyöngye
  • Növényi tej: mandula, kókusz, zab – ízlés szerint
  • az áztatáshoz 2.5 dl növényi tej
  • a főzéshez további 3 dl növényi tej
  • Zabtej esetén van annyira édes, hogy nem szükséges további édesítés, egyébként pedig 1 tk. mézet ajánlok!
  • Ízlés szerint lehet a lébe szórni egy csipetnyi pl. mézeskalács fűszerkeveréket vagy csak. pl. fahéjat.

Elkészítés:

  • A tápiókagyöngyét mérjük ki abba az edénybe, amelybe főzni fogjuk és öntsük rá az áztatáshoz szükséges tejet.
  • Minimum 10′-ig várjunk, de a tapasztalatom az, hogy fél órát is érdemes várni, hogy a gyöngyök megduzzadjanak és megpuhuljanak.
  • Ezután öntsük fel a puding alapot további tejjel és állandó keverés mellett! főzzük addig, amíg fel nem szívta a tápióka az összes hozzáadott tejet. Ha nem keverjük folyamatosan, akkor nagyon könnyen leéghet!
  • A tálalás történhet pl. kakaós-csokis szórással vagy pl. gyümölccsel, valamilyen gyümölcsízzel és kókusztejszín habbal. Tehetjük egy tálba vagy adagolhatjuk poharakba!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.