Kelbimbó krumplival, fehér vagy sárga batátával, csicsókával

Kelbimbó + krumpli (TED), batáta, csicsóka

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 0.5 kg kelbimbó
  • 0.5 kg krumpli, fehér vagy sárga batáta vagy csicsóka
  • Só, mustár, zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por
  • 1 dl készen kapható kókuszjoghurt (pl. Interspar) vagy házilag készített; a Tökéletes Egészség diétában – TED – 3 dl joghurt
  • Kókuszkrém – kb. 2 dl
  • 4-5 ek. reszelt parmezán (Én készen vettem az Intersparban!)

Elkészítés:

  • A kelbimbót és a kockára vágott hosszú felszívódású keményítőt (burgonya/ TED, batáta/AIP, csicsóka/AIP) sós vízben tegyük fel főni. Kb. 30′ alatt puha lesz.
  • Öntsük le a vízet az ételről, majd rakjuk pl. jénaiba az első réteget.
  • A kókuszkrémet keverjük el a kókuszjoghurttal, ízlés szerint (kb. 1 ek.) mustárral (én dijoni mustárt használtam!), sóval és fokhagymával, és ezzel a keverékkel vékonyan kenjük meg az ételt, szórjuk meg parmezánnal. TED esetében, ha a joghurt mellett döntünk, akkor azt ízesítjük!
  • A főtt étel másik felét egyengessük el az alapon, majd az előző sorrendben készítsük el a rakottast.
  • Tálalás előtt lehet sütőben pirítani, de pirítás nélkül is nagyon finom ez az étel.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.