Hozzávalók 2-3 személyre:
- 0.5 kg kelbimbó
- 0.5 kg krumpli, fehér vagy sárga batáta vagy csicsóka
- Só, mustár, zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por
- 1 dl készen kapható kókuszjoghurt (pl. Interspar) vagy házilag készített; a Tökéletes Egészség diétában – TED – 3 dl joghurt
- Kókuszkrém – kb. 2 dl
- 4-5 ek. reszelt parmezán (Én készen vettem az Intersparban!)
Elkészítés:
- A kelbimbót és a kockára vágott hosszú felszívódású keményítőt (burgonya/ TED, batáta/AIP, csicsóka/AIP) sós vízben tegyük fel főni. Kb. 30′ alatt puha lesz.
- Öntsük le a vízet az ételről, majd rakjuk pl. jénaiba az első réteget.
- A kókuszkrémet keverjük el a kókuszjoghurttal, ízlés szerint (kb. 1 ek.) mustárral (én dijoni mustárt használtam!), sóval és fokhagymával, és ezzel a keverékkel vékonyan kenjük meg az ételt, szórjuk meg parmezánnal. TED esetében, ha a joghurt mellett döntünk, akkor azt ízesítjük!
- A főtt étel másik felét egyengessük el az alapon, majd az előző sorrendben készítsük el a rakottast.
- Tálalás előtt lehet sütőben pirítani, de pirítás nélkül is nagyon finom ez az étel.