Paleocsinta/vagy gofri torta – gyümölccsel


A receptet dodó küldte 2011.03.26-án

A kép a Google images-ről való

18.02.2016. palacinke, foto sasa cetkovic

Legalább 5 db vastagabb palacsinta – én az alábbiak szerint készítem!

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 7-9 evőkanál őrölt mandula/mogyoró/dió/kókusz
  • 1 alma
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanál vaj/dióolaj
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • Reszelt citromhéj
  • Víz vagy kókusztej (sűrűségtől függ a mennyisége)

Elkészítés:

  • A tojásokat kettéválasztjuk
  • A sárgájához reszeljük az almát és a citromhéjat, összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a zsiradékot, a szódabikarbónát, majd a maglisztet
  • Annyi folyadékot teszünk hozzá, hogy sűrű, keverhető massza legyen
  • A tojásfehérjét pici xukorral felverjük, majd a masszához keverjük
  • Gofrisütőben megsütjük

(Wilson gofriban is süthető paleocsintájából kísérleteztem tovább, így nem kell vajazni a gofrisütőt!:))

Töltelék hozzávalói:

  • 2 db nagyobb banán
  • 3 dl kókusztej
  • 1-2 evőkanál nyírfacukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojássárgája
  • Fél csomag zselatin
  • 1 marék dió apró darabokra törve

Töltelék elkészítése:

  • 2,5 dl kókusztejet elkezdünk melegíteni, belerakjuk a kakaóport és a nyírfacukrot
  • A zselatint hideg vízbe áztatjuk
  • A fél dl kókusztejjel elkeverjük a tojássárgákat, majd a forró csokikrémhez öntjük lassan, kevergetve
  • Mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a zselatint is
  • A krémet langyosra hűtjük, belekeverjük a diót
  • A banánokat karikákra vágjuk
  • A palacsintákat rétegenként megpakoljuk a banánkarikákkal és a krémmel
  • Hűtőbe rakjuk, pár óra alatt egész jó megdermed
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.