Karfiol korongok

Karfiolkorongok – Google

Hozzávalók:

  • Kis fej karfiol
  • 2 db tojás
  • AIP készítés esetén: 1 ek. zselatin + 1 dl víz
  • Gari – annyi, hogy a nedvességet felszívja!
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma por opcionálisan, snidling, hagyma – esetleges, aip-ban: só, kurkuma, curry, fahéj
  • A sütéshez: paleo olaj vagy zsír

Elkészítés:

  • A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük.
  • A vizet leöntjük a zöldségről, majd a karfiolt összetörjük.
  • Az összetört és kihűlt zöldséghez hozzákeverjük a tojásokat és a fűszereket.
  • A fenti hozzávalókat összekeverjük, majd kanállal – fagylalt adagolóval kimért gombócokat koronggá lapítva pl. forró zsírral kikent sütőedényben kisütjük. Süthetjük a korongokat zsírpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben – a hőfokot 160 fokra emelve kb. 15 percig; ebben az esetben a korongokat kevés zsiradékkal meglocsoljuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.