Hozzávalók:
- Kis fej karfiol
- 2 db tojás
- AIP készítés esetén: 1 ek. zselatin + 1 dl víz
- Gari – annyi, hogy a nedvességet felszívja!
- Fűszerek: só, bors, fokhagyma por opcionálisan, snidling, hagyma – esetleges, aip-ban: só, kurkuma, curry, fahéj
- A sütéshez: paleo olaj vagy zsír
Elkészítés:
- A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük.
- A vizet leöntjük a zöldségről, majd a karfiolt összetörjük.
- Az összetört és kihűlt zöldséghez hozzákeverjük a tojásokat és a fűszereket.
- A fenti hozzávalókat összekeverjük, majd kanállal – fagylalt adagolóval kimért gombócokat koronggá lapítva pl. forró zsírral kikent sütőedényben kisütjük. Süthetjük a korongokat zsírpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben – a hőfokot 160 fokra emelve kb. 15 percig; ebben az esetben a korongokat kevés zsiradékkal meglocsoljuk.