gari rolád csokis-citromos

Gari rolád – csokis-citromos

Hozzávalók:

  • 3-3 evőkanálnyi cassava gari a kétféle ízesítésű tésztához
  • 1-1 dl magtej – pl. mandulatej a sütemény 2 részéhez; a tej mennyisége növelhető
  • 5-5 dkg ghi vagy ír vaj a süti külön darabjaihoz
  • Eritrit és stevia – ízlés szerint
  • Vanília aroma vagy xukor
  • 2-3 ek. kakaó
  • 1 nagy db citrom leve
  • Xukrozott kakaó – porró őrölt eritrit kakaóval keverve

Elkészítés:

  • A két rész hasonló módon készül, csak más az ízesítése.
  • A kakaós részhez a garit és a magtejet, továbbá a vajat egy mikrózható edénybe tesszük, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton melegítjük; ezután kanállal és a hozzáadott kakaóval alaposan kikeverjük; a langyos tésztát fólián kinyújtjuk.
  • A ciromos részhez a garit és a magtejet, továbbá a vajat egy mikrózható edénybe tesszük, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton melegítjük; ezután kanállal és a hozzáadott citromlével alaposan kikeverjük; a langyos tésztát fólián kinyújtjuk.
  • Amikor a két ízesítésű tészta kihült, akkor a kakaós lapra ráhelyezzük a citromosat, feltekerjük és alaposan kihűtjük a süteményt.
  • A kész roládot megszórjuk xukrozott kakaóval.
  • Tálaláskor szeleteljük.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.