A receptet zsuzsablo küldte 2011.02.05-én
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 0,5 kg szeletelt husi (csirkemell/tarja/karaj… ki melyiket kedveli vagy mi van otthon)
- 2 tojás sárgája
- 10-15 dkg reszelt sajt
- Só, bors
Elkészítés:
- A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne essen szét!
- A husit felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk
- Egy tepsibe belefektetjük a husiszeleteket, és mindegyikre teszünk karfiolt
- A tojássárgákat elkeverjük a reszelt sajttal, esetleg egy kevés borssal és egy kevés vízzel, hogy kissé folyékonyabb legyen a massza, majd kanállal a karfiolok – a husik tetejére merjük
- Ezután mehet a sütőbe kb. 45 percre
- A sajtos tojás gyönyörűen ráolvad a karfiolos husikákra, és az egész nagyon fincsi lesz tőle. Akkor sem kell megijedni, ha a sajtos tojás lefolyik a tepsire, nekem nem égett meg úgy sem, hanem megsült és azt is meg lehetett enni
BB receptje a Tökéletes Egészség Diéta szerint:
- A karfiolt megfőzzük, majd egy organikus vajjal kikent tűzállótálba lerakjuk.
- A csirkemell szeleteket vékonyra felszeljük és beleforgatjuk tápióka keményítőbe, sózzuk, borsozzuk, paprika porral beszórjuk.
- A karfiol rózsák tetejére egyenletesen elrendezzük a csirkemell szeleteket.
- Vajdarabokat csipegetünk a tetejére.
- 2 dl organikus joghurttal leöntjük a rakottast.
- Kb. 3-5 dkg sajtot reszelünk a tetejére – pl. Cheddart.
Vajat, joghurtot, sajtot -, mint „fermentált” tejtermékeket a TED megenged.
Ajánlom a figyelmetekben PocakPanna paleo konyhájának vitafórumát pl., ahol a vajról beszélgetnek.
A kazein –> tejfehérje
A laktóz –> tejcukor
100 g vajban:
Fehérje: 0.5g
Szénhidrát: 0.0g
amiből cukor: 0.0 g
Zsír: 81.7g
Rost: 0.0g
Szia! Savanyú karfiolból is meg lehet csinálni? savanyú mint savanyított karfiol 🙂
Szerintem savanyitott karfiollal nem lesz igazán jó!Én brokkolival csináltam,és az nagyon finom lett!
az szeretném megkérdezni, hogy nem kell lefedni fóliával a sütőbe menetel előtt?
köszi előre is! 😀
Akár lefedheted, és valamennyi idő elteltével megpirítod az ételt. Tegnap csináltam a családnak, nem tettem rá fóliát, így ropogós lett, nem olyan halavány, mint a feltett képen 😀
Szia! Ez borzasztó jól néz ki, szeretném megcsinálni. Ahhoz, hogy ne rontsam el, még tudnom kellene, hogy milyen hőfokon sütöd?
Köszi!
Szia, az ilyen típusú ételeket – rakottasokat mindig közepes lángon érdemes sütni. Nekem nincs légkeveréses sütőm. Gondolom, hogy a közepes hőfok kb. 160 fokot jelent?! A végén, ha pirítani akarod az étel tetejét, akkor vedd magasabb fokra néhány percre és nézz rá, hogy éppen a neked megfelelő állagot elérhesd. BB