gesztenyével töltött csirkemell, csirkecomb

Gesztenyés csirke – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 1 kg filézett csirkecomb vagy csirkemell
  • 20 dkg natúr gesztenye-massza
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál majoranna
  • Só, őrölt bors, csipetnyi paprika por
  • 1 evőkanál zsír (lehet sertés, kacsa, liba), de lehet Olajessimo is
  • 0,5 dl víz
  • Ízlés szerint lehet apróra vágott gombaszeleteket is a masszába keverni!

Elkészítés:

  • A filézett csirkecombokat vagy – melleket klopfold ki – ebben az esetben a klopfoló hegyes végével, hogy a rostok fellazuljanak
  • Vágd fel egészen apróra a vöröshagymákat és a fokhagymát
  • A geszetenyemasszába keverd bele a hagymaféléket, (gombát!), majd sózzad, borsozzad, és tegyél bele majorannát – jól nyomkodd is össze a tölteléknek valót
  • A kiklopfolt hússzeletek mindegyikébe tegyél egy diónyi tölteléket, majd csavard fel, végül hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzködd meg a roládokat
  • Egy sütőedényben rakd le szép sorjában a töltött húsroládokat
  • A lerakott roládokat sózd meg kívülről is, és szórj rájuk egy kevés paprika port – a színe miatt
  • Kanállal tegyél az edény néhány pontjára zsírt, majd 0,5 dl az egészet locsold meg
  • Tedd a töltött húst sütőbe, és kb. 35 perc alatt készre fog sülni – először megfő a vízben, majd miután a víz elfőtt, a húsroládok ropogósra sülnek
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.