Hozzávalók:
- 1 kg filézett csirkecomb vagy csirkemell
- 20 dkg natúr gesztenye-massza
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 egész fej fokhagyma
- 1 kávéskanál majoranna
- Só, őrölt bors, csipetnyi paprika por
- 1 evőkanál zsír (lehet sertés, kacsa, liba), de lehet Olajessimo is
- 0,5 dl víz
- Ízlés szerint lehet apróra vágott gombaszeleteket is a masszába keverni!
Elkészítés:
- A filézett csirkecombokat vagy – melleket klopfold ki – ebben az esetben a klopfoló hegyes végével, hogy a rostok fellazuljanak
- Vágd fel egészen apróra a vöröshagymákat és a fokhagymát
- A geszetenyemasszába keverd bele a hagymaféléket, (gombát!), majd sózzad, borsozzad, és tegyél bele majorannát – jól nyomkodd is össze a tölteléknek valót
- A kiklopfolt hússzeletek mindegyikébe tegyél egy diónyi tölteléket, majd csavard fel, végül hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzködd meg a roládokat
- Egy sütőedényben rakd le szép sorjában a töltött húsroládokat
- A lerakott roládokat sózd meg kívülről is, és szórj rájuk egy kevés paprika port – a színe miatt
- Kanállal tegyél az edény néhány pontjára zsírt, majd 0,5 dl az egészet locsold meg
- Tedd a töltött húst sütőbe, és kb. 35 perc alatt készre fog sülni – először megfő a vízben, majd miután a víz elfőtt, a húsroládok ropogósra sülnek