Csokis mandula golyó

A receptet Anna küldte 2010.11.03-án

A kép a Google images-ről való

(Az eredeti recept az októberi Paprika Magazinban: 120 g darált mandula, 65 g étcsokoládé, 100 g cukor és egy tojás fehérje)

Ahogyan én készítettem, hozzávalók:

  • 120 g darált mandula (metrós szeletelt mandulát daráltam tovább zöldségaprítóban)
  • 50 g keserű étcsokoládé
  • 15 g keserű kakaópor
  • 70 g xukor
  • 1 ek. savanyú szilvavelő
  • 2 ek. rum aroma

Elkészítés:

  • Zöldségaprítóban ledaráltam a mandulát utána a kockákra tört csokit
  • Ezekhez hozzá kevertem a kakaót, xukrot, a gyümölcsöt és az aromát
  • Kézzel jól összegyúrtam és apró golyókat formáztam belőle száraz tiszta kézzel
  • Pár órára hűtés után fogyasztható
  • A kész golyókat bele forgathatjuk darált dióba, kókuszba, fahéjba, … fantázia függő, de ezek nélkül is nagyon finom, intenzív desszert a végeredmény. 18 db lett belőle
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.