Szezámkeksz – Alexandrától Sydneyből

Tehát akár kocka, akár kör alakban is formázható a keksz, a lényeg, hogy vékony és ropogós legyen.

Azoknak is nagyon ajánlom ezt a receptet,

akik nem követnek semmilyen speciális étrendet!

Ez a keksz ropogós és nagyon finom!

Az ember nem is gondolná, hogy ez is mandulalisztből készült – pedig igen 🙂

A recept Elana Amsterdam: The Gluten-free Almond Flour Cookbook című szakácskönyvéből származik.

Megjegyzés: Tapasztalatból tudom, hogy az eredeti receptben szereplő szőlőmag olajat ki lehet váltani olvasztott jászvajjal (ghee), de el is hagyható!

A recept magyar nyelven megtalálható Alexandra gasztroblogján:

http://alexandragasztroblogja.blogspot.hu/2010/11/szezamkeksz-gluten-tej-es-cukormentes.html

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Szezámkeksz – Alexandrától Sydneyből”

  1. Szia! Én elkészítettem ezt a kekszet, de nekem nem jött be szerintem nagyon sok benne a szezámmag és olyan kesernyés ízű tőle az egész (nem égettem meg). Sajnos nem jött be, majd más magokkal talán dióliszttel még kipróbálom.

  2. A szőlőmagolaj csak akkor kell bele, ha olajtalanított mandulaliszttel készül. Ha sima őrölt hántolt mandulát, akkor nincs rá szükség.
    Kevesebb szezámmaggal is el lehet készíteni, illetve érdemes a szezámmagot megkóstolni, mielőtt beleteszed, mert az is meg tud romolni. Ha nyersen nem jó, a kekszben sem lesz jó.

  3. Kedves Alexandra! Köszönöm az észrevételeidet. Jó, hogy beírtad a megjegyzésekbe. Gyakorlatilag már én is eljutottam a receptben a zsírok vonatkozásában hasonló figyelmeztetéshez. Jó, hogy leírtad, mert aki legközelebb elkészíti figyelni fog az összes szempontra! Szia, BB

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.