A kép Botao Paleo-ínyenc blogjáról való, ahol a krokett sütés más megoldása található
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 40 dkg natúr gesztenyemassza
- 2 db tojás
- 2 db nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 egész fej fokhagyma összezúzva és apróra vágva vagy préselve
- Só, őrölt bors, paprika por
- 1 kávéskanálnyi gyömbér por vagy reszelve (elhagyható, de nem érdemes!)
- Ízlés szerint paprikakrém (elhagyható)
- Kevés chili-paprika (elhagyható)
- A fenti hozzávalókat keverd össze, gyúrj belőle összeálló masszát
- Ez a töltelék kiválóan alkalmas húsok töltésére (lásd a sertésdagadónál vagy a filézett csirkecomb vagy -mell töltésénél), és önállóan is felhasználható krokett sütésére
Kedves BB!
A képen teljesen olyan, mintha darált hús is lenne benne. Az „önállóan krokettként” azt jelenti, hogy kis hengereket formálni belőle és kisütni? Zsírban vagy tepsiben is lehet, sütőpapíron?
Köszi,
szederliget
Hát, tényleg úgy néz ki … hm?, lehet hogy később tettem fel ezt a képet?! A recept viszont abszolút működik. Formázz hengereket a keverékből – én teflonban, kevés zsíron sütöttem anno, de szerintem működik ez tepsiben is. BB