A receptet Zsóka küldte a T-T blogon 2010.11.16-án
A kép a Google images-ről való
Vanília krém:
Hozzávalók:
- 7 dl kókusztej
- 1 kikapart vanília rúd
- 10 tojás sárgája
- 15 dkg por-xukor (Ketogénben glicinnel javaslom édesíteni!)
- 2 zacskó színtelen zselatin
Elkészítés:
- Egy nagyobb lábasba tegyél fel vizet forralni
- Válassz a krém főzéséhez egy olyan kisebb lábast, mely rátámaszkodik a nagyobbikra, tehát gőz felett tudsz főzni
- 6 dl kókusztejet a beletett vaníliával gőz fölött forrald fel
- 10 db tojás sárgáját 15 dkg por-xukorral keverj habosra, és ha kikeverted, óvatosan kanalazz rá a forró tejből, és keverd el, hogy ne kapjon össze
- A tejjel hígított tojások sárgáját keverd hozzá a gőz fölötti tejhez, és nagyon lassan – állandó keveréssel – főzd krémes állagúvá
- Keverj el 1 dl hideg kókusztejben 2 zacskó zselatint, és add hozzá a főzött krémhez
- A kész krémet hideg vízbe állítva hűtsd le
Tojásfehérje krém:
- A tojások fehérjét gőz fölött főzd meg úgy, hogy tegyél a fehérjébe 1-2 kanál por-xukrot, és kézi habverővel a gőz fölött verd fel a habot
- Ezzel a módszerrel kemény és főzött tojáshab lesz az eredmény
Megjegyzés: Sütök 6 tojásos piskótát kókuszliszttel, rá a vanília krém és arra a csokis piskóta a fehérjéből. Jó nagy adag lesz. Zsóka