Fehér piskóta

A receptet Zsóka küldte a T-T blogon 2010.11.16-án

A kép a Google images-ről való.

 

Hozzávalók és elkészítés egyben:

Az alábbi receptben Zsóka „Vanília és tojásfehérje krém” receptjének maradék 10 tojásfehérjééről van szó:) Amennyiben nem főzött tojáshab lesz a maradék fehérjéből, akkor készülhet belőle akár fehér piskóta is. A fehér piskóta készítésénél természetesen használhatsz kevesebb vagy több fehérjét is, és ahhoz kell arányosan pelletet vagy őrölt magot, és ha gondolod, akkor kakaót mérni. BB

  • A tojások fehérjéből csokis vagy nem csokis! piskótát is lehet sütni
  • Verd kemény habbá 10 csapott evőkanál por-xukorral a 10 tojás fehérjét
  • A habba kanalazz bele pl. szezámlisztet vagy valamilyen maglisztet (a képen kókuszlisztes tészta látható!) – Az a tapasztalatom, hogy maglisztből (pellet) 2-3 kanállal több kell, mint a búzalisztes receptekben szokás, azaz eredetileg az arányok ugyebár 6 tojás fehérje +  6 kanál búzaliszt (sárgája itt kimarad)
  • Keverj a tésztába a csokis piskótához 10 csapott evőkanál kakaóport
  • 5 evőkanál olvasztott jászvajat (ghee) is tegyél bele – Amennyiben őrölt maggal vagy kókuszreszelékkel dolgozol, ez a plusz zsiradék elhagyható!
  • Előmelegített sütőben süsd a piskótát tűpróbáig

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.