A receptet Zsóka küldte a T-T blogon 2010.11.16-án
A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
Az alábbi receptben Zsóka „Vanília és tojásfehérje krém” receptjének maradék 10 tojásfehérjééről van szó:) Amennyiben nem főzött tojáshab lesz a maradék fehérjéből, akkor készülhet belőle akár fehér piskóta is. A fehér piskóta készítésénél természetesen használhatsz kevesebb vagy több fehérjét is, és ahhoz kell arányosan pelletet vagy őrölt magot, és ha gondolod, akkor kakaót mérni. BB
- A tojások fehérjéből csokis vagy nem csokis! piskótát is lehet sütni
- Verd kemény habbá 10 csapott evőkanál por-xukorral a 10 tojás fehérjét
- A habba kanalazz bele pl. szezámlisztet vagy valamilyen maglisztet (a képen kókuszlisztes tészta látható!) – Az a tapasztalatom, hogy maglisztből (pellet) 2-3 kanállal több kell, mint a búzalisztes receptekben szokás, azaz eredetileg az arányok ugyebár 6 tojás fehérje + 6 kanál búzaliszt (sárgája itt kimarad)
- Keverj a tésztába a csokis piskótához 10 csapott evőkanál kakaóport
- 5 evőkanál olvasztott jászvajat (ghee) is tegyél bele – Amennyiben őrölt maggal vagy kókuszreszelékkel dolgozol, ez a plusz zsiradék elhagyható!
- Előmelegített sütőben süsd a piskótát tűpróbáig