Házi szaloncukor változatok

háziszaloncukorváltozatokEz a kép a Google images-ről való

MW receptjei és képei

1. verzió:

Diós-datolyás

Hozzávalók:

  • 1 csomag aszalt datolya (felhasználás előtt vízzel mossuk le róla a külső cukormázat!)
  • Ugyanannyi dió, mint datolya

Elkészítés:

  • A datolyát és a diót együtt megdaráljuk, majd masszává gyúrjuk.
  • Szaloncukrokat formázunk belőle (kígyót sodrunk, majd egyenlő hosszúságú darabokra felvagdaljuk)

Bevonás

Hozzávalók:

  • Jó minőségű fekete csokoládé csokoládé kis steviával ízesítve
  • Teáskanálnyi jászvaj (ghee)

Elkészítés:

  • A csokoládét, vajat, steviát gőz fölött felolvasztjuk
  • A szaloncukrokat fogpiszkálóra tűzzük, és belemártjuk az olvasztott csokoládéba (kanállal segíthetünk). Lecsepegtetjük a felesleget, majd hungarocell lemezre szúrjuk a fogpiszkálókat; Hideg helyen megdermesztjük
  • Fehér selyempapírból és hobbiboltban kapható színes fóliából szaloncukorpapírt készítünk, abba csomagoljuk

2. verzió:

Diós

Hozzávalók:

  • Tetszőleges mennyiségű darált dió
  • Édesítés (stevia és/vagy xukor)
  • Ízesítés: vanília és  néhány csepp keserűmandula aroma

Elkészítés:

  • A hozzávalókat annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy kemény masszát kapjunk (pár csepp víz elegendő lesz)
  • Ezek után a szokásos módon formázzuk és bevonjuk csokival

3. verzió:

Kókuszos-kakaós

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált kókuszreszelék
  • 2 dkg kakaópor
  • Pár csepp rumaroma
  • Édesítésnek stevia és/vagy xukor

Elkészítés:

  • A hozzávalókat pár csepp vízzel összegyúrjuk, majd a masszával az előzőekhez hasonlóan járunk el

4. verzió:

Mazsolás-mogyorós

Hozzávalók:

  • 10 dkg őrölt vagy egész (hántolt) mogyoró
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés:

  • A mogyorót és a mazsolát együtt megdaráljuk
  • Ha a massza nem eléggé állt össze, pár csepp vizet tehetünk bele

5. verzió:

Marcipános

Hozzávalók:

  • 10 dkg őrölt, hántolt mandula
  • Pár csepp mandulaaroma
  • Édesítés: stevia és/vagy porrá őrölt xukor
  • Néhány csepp víz vagy narancslé

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összegyúrjuk, majd szaloncukrokat formázunk belőle; csokival bevonjuk
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Házi szaloncukor változatok”

  1. Sziasztok Csajok! Mandulás-mogyoróst csináltunk a kis 6 évessel, nagyon jó móka volt! És istenire sikeredett, nem biztos, hogy a karácsonyt megéri…Most készül a rumos-diós, köszönet a receptér!

Hozzászólás a(z) Keira bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.