Ez a kép a Google images-ről való
MW receptjei és képei
1. verzió:
Diós-datolyás
Hozzávalók:
- 1 csomag aszalt datolya (felhasználás előtt vízzel mossuk le róla a külső cukormázat!)
- Ugyanannyi dió, mint datolya
Elkészítés:
- A datolyát és a diót együtt megdaráljuk, majd masszává gyúrjuk.
- Szaloncukrokat formázunk belőle (kígyót sodrunk, majd egyenlő hosszúságú darabokra felvagdaljuk)
Bevonás
Hozzávalók:
- Jó minőségű fekete csokoládé csokoládé kis steviával ízesítve
- Teáskanálnyi jászvaj (ghee)
Elkészítés:
- A csokoládét, vajat, steviát gőz fölött felolvasztjuk
- A szaloncukrokat fogpiszkálóra tűzzük, és belemártjuk az olvasztott csokoládéba (kanállal segíthetünk). Lecsepegtetjük a felesleget, majd hungarocell lemezre szúrjuk a fogpiszkálókat; Hideg helyen megdermesztjük
- Fehér selyempapírból és hobbiboltban kapható színes fóliából szaloncukorpapírt készítünk, abba csomagoljuk
2. verzió:
Diós
Hozzávalók:
- Tetszőleges mennyiségű darált dió
- Édesítés (stevia és/vagy xukor)
- Ízesítés: vanília és néhány csepp keserűmandula aroma
Elkészítés:
- A hozzávalókat annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy kemény masszát kapjunk (pár csepp víz elegendő lesz)
- Ezek után a szokásos módon formázzuk és bevonjuk csokival
3. verzió:
Kókuszos-kakaós
Hozzávalók:
- 10 dkg darált kókuszreszelék
- 2 dkg kakaópor
- Pár csepp rumaroma
- Édesítésnek stevia és/vagy xukor
Elkészítés:
- A hozzávalókat pár csepp vízzel összegyúrjuk, majd a masszával az előzőekhez hasonlóan járunk el
4. verzió:
Mazsolás-mogyorós
Hozzávalók:
- 10 dkg őrölt vagy egész (hántolt) mogyoró
- 10 dkg mazsola
Elkészítés:
- A mogyorót és a mazsolát együtt megdaráljuk
- Ha a massza nem eléggé állt össze, pár csepp vizet tehetünk bele
5. verzió:
Marcipános
Hozzávalók:
- 10 dkg őrölt, hántolt mandula
- Pár csepp mandulaaroma
- Édesítés: stevia és/vagy porrá őrölt xukor
- Néhány csepp víz vagy narancslé
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, majd szaloncukrokat formázunk belőle; csokival bevonjuk
Sziasztok Csajok! Mandulás-mogyoróst csináltunk a kis 6 évessel, nagyon jó móka volt! És istenire sikeredett, nem biztos, hogy a karácsonyt megéri…Most készül a rumos-diós, köszönet a receptér!
Bocs, elírtam… mandulás-mazsolás! már a mogyorós járt a fejemben
Sziasztok!
Én mandulásat készítettem narancslével, porrá őrölt eriteittel, és mákosat aszalt szilvával mákliszttel