A receptet és a képet szabjuan küldte 2011.04.16-án
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb kettévágva
- 1 teáskanál curry por
- 1 teáskanál paprika (AIP-ban hagyd el!)
- 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
A garam masala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül. Az összetevőket száraz serpenyőben megpirítják és leggyakrabban őrlemény formájában használják a főzéshez, húsokhoz, halakhoz. Ha AIP-ozol, akkor válassz olyan összetételt, melyben nincs fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió!
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál gyömbérpor
- 2 teáskanál szárított fokhagymapor
- 1,25 dl kókusztej
Elkészítés:
- Az fűszereket jól kikeverjük a kókusztejjel, majd bevonjuk vele a nyers csirkecombokat
- A megmaradt páclét is öntsük rá
- Két órahosszára – de még jobb egész éjszakára – hűtőbe tesszük, majd 220°C-ra előmelegített sütőben alufóliával letakarva 45 percig sütjük
- Az utolsó 10 percre vegyük le a fóliát, hogy piruljon meg
- Párolt brokkolival nagyon finom!
Szia BB !
Ismét figyelemmel kísérem az oldalad, ami igen kedves nekem. A kiváló ötletek, finom különleges ízek, mint az indiai fűszerek. Ezért is tetszik ez a recept, amit meg fogok csinálni.
Puszi Kata.
Tegnap vacsorára megcsináltam, minden mennyiséget pontosan betartottam. Isteni lett!! Köszönöm a receptet!