Diós brownie

A receptet Csóti Heni küldte 2011.04.17-én

Ki hinné, hogy ez a nagyon finom süti kókuszlisztből készül, nem érezni rajta semmilyen kókusz ízt? Nagyon kellemes csemege.

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre olvasztott jászvaj (ghee) – (a bögre mérete: 2,4 dl), vagy ue. jó minőségű vaj
  • 1/2 bögre Holland kakaópor
  • 1 pici rumaromában áztatott 10-15 szem mazsola
  • 1/2 teáskanál só
  • 6 tojás
  • 1 bögre nyírfacukor, vagy eritrit, ízlés szerint méz, tápióka vagy rizs szirup
  • 1/2 teáskanál vanília
  • 1/2 bögre kókuszliszt (bolti átszitált)
  • 1 bögre vágott dió
  • 1 kocka 90%-os étcsoki darabokban
  • 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A jászvajat kis lángon melegítsd fel a kakaóporral, amíg teljesen összeolvadnak és tedd félre kihűlni
  • Egy tálban a tojást, a xukrot-mézt, sütőport, vaníliát, rumos mazsolát kézi habverővel keverd össze,  és az átszitált kókuszlisztet adagold hozzá
  • Keverd csomómentesre és add hozzá a vágott diót és a csokidarabokat
  • Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe  a masszát (10cm x 30cm-esbe, de 20×20 cm-es is lehet)
  • Előmelegített sütőben 175 fokon süsd kb. 35-40 percig, tűpróbáig

Nagyon finom íze van, a dióval egészen kellemes ízharmónia keletkezik!

Übersetzer: Beatrix Nagy

Brownies mit Walnüssen

ein Rezept von Heni Csóti

Zutaten:

  • ½ Becher Ghee (2,4 dl)
  • ½ Becher niederländischer Kakaopulver
  • in Rum-Aroma getränkte Rosinen (10-15 Stück)
  • ½ Teelöffel Salz
  • 6 Eier
  • 1 Becher Birkezucker
  • ½ Teelöffel Vanille
  • ½ Becher Kokosmehl
  • 1 Becher gehackte Walnüsse
  • 1 dunkle Schokolade (in Stückchen / 90%)
  • 1 Prise Backpulver oder Natron

Zubereitung:

  • Ghee und Kakaopulver werden in einem kleinen Topf bei geringer Hitze schmelzen. Glattrühren und leicht abkühlen lassen.
  • Eier, Birkezucker, Backpulver, Vanille, Rosinen und Kokosmehl werden in eine Schüssel gegeben und gut vermischt.
  • Dazu werden gehackte Walnüsse und Schokoladestückchen gegeben.
  • Den Teig wird auf ein mit Backpapier belegtes Backblech gelegt (ca. ein 10 x 30 oder 20 x 20 cm großes Backblech).
  • Im vorgeheizten Backofen bei 175 Grad etwa 35-40 Minuten backen.

Brownies mit Walnüssen hat guten und harmonischen Geschmack!

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Diós brownie”

  1. Nagyon szuper és nagyon egyszerű, remekül sikerült nálam, bár kisebb változtatásokkal. Egyrészt elbambultam és ghí helyett kókuszzsírral csináltam, másrészt nem volt otthon dió, úgyhogy fele-fele arányban tört törökmogyoróval és szeletelt mandulával helyettesítettem. A mazsola kevésnek tűnt, abból ment bele egy jó maroknyi, a xukrot viszont lefeleztem, és így is elég édes lett. A vendégeknek is nagyon ízlett, pedig nem paleóznak, úgyhogy édesebbhez vannak szokva. A sütőpor mennyisége amúgy nem szerepel a receptben, csak az elkészítésnél van ott, én egy fél kávéskanálnyi szódabikarbónát raktam bele, azzal szépen megnőtt.

  2. Kedves Sysa! Örülök, hogy ízlett a süti. Köszönöm, hogy szóltál, már javítottam is a hiányzó részt. Egyébként így kell „konyhálkodni”, kreatívan, ötletelve:-D BB

  3. Kezdő paleósként és édesszájúként nagyon féltem,hogy mit tudok majd enni,ha egy kis édességre vágynék.Ezt a sütit már „zsinorban” harmadjára sütöm,annyira finom! Persze nem én ettem meg az egészet,a családnak is nagyon ízlett. 🙂 Szóval, nálam ez a favorit!

  4. Szeretném megköszönni ezt a receptet is! Nagyon jól sikerült, bár Sysa-hoz hasonlóan én is kókuszzsírt használtam jászvaj helyett, illetve fél bögrényi cukorral is éppen eléggé édes lett.
    Szóval nagyon finom húsvéti édesség lett belőle.:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.