Húsvéti tojás-süti

MW receptje

Segédeszköz:

  • 6 fél tojás alakú szilikonos sütőforma – 3 db egész tojás lesz belőle

A tészta hozzávalói:

  • Szezám, mandula és mogyoró maglisztek – mindegyikből 5-5 evőkanállal
  • Xukor, stevia
  • Vanília
  • 1 tojás
  • Kb. 0,5 dl víz
  • 1 evőkanál jászvaj (ghee)
  • Késhegynyi szódabikarbóna

A tészta elkészítése:

  • Keverd össze a tészta hozzávalóit, és nyomkodd a szilikonformába  úgy, hogy kicsit öblös legyen, majd előmelegített sütőben – kb. 20 perc alatt süsd meg
  • Kihűlés után óvatosan emeld ki a formából a fél tojásokat
  • Sütés közben készítsd el a tölteléket
  • Amikor a krém is kihűlt, töltsd meg vele a fél tojásokat, majd illeszd össze őket.
  • Az illesztéknél csokival vagy a töltelékkel kend végig, majd mártsd szeletelt mandulába
  • Jól kihűtve a tojások húsvéti papírba csomagolhatóak

Töltelék – hozzávalói, melyeket össze kell keverni és össze kell olvasztani:

  • 10 dkg olvasztott fekete csoki
  • Kb. 5 dkg 1 dl kókusztej,
  • Stevia vagy xukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • Darált dió, mandula – maroknyi
  • Jászvaj (ghee) – 1 evőkanál

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Húsvéti tojás-süti”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.