A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 10 dkg őrölt mandula vagy mindenféle mag keveréke lisztté őrölve
- 6 tojás fehérje
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 10 dkg fekete csoki
- 5 dl kókusztej
- 6 tojás sárgája
Elkészítés:
1. Fehér piskóta készítése
- a 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük
- beletesszük a késhegynyi szódabikarbónát
- óvatosan belekeverjük a mag-lisztet
- sütőpapírral kibélelt vagy szilikonos tortaformába öntjük a masszát
- előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük
- A képen látható módszer szerint a piskótatésztából keverhetünk egy keveset csokisra és belesüthetjük a torta tésztájába!
2. Csokikrém
- az 5 dl kókusztejben elkeverjük a 6 tojás sárgáját
- 10 dkg csokit beleteszünk ebbe az alapba
- kis lángon állandó keveréssel addig főzzük a masszát, amíg be nem sűrűsödik
3. A piskóta alól kivesszük a sütőpapírt és visszahelyezzük a tortaformába
4. A piskótát leöntjük a csokikrémmel
5. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük