Húsfélék zöldségágyon

A receptet és a képeket Ablonczy Sándorné Zsuzsa küldte 2010.12.15-én

A kép a Goggle images-ről való

Hozzávalók, elkészítés és jó tanácsok egyben:

  • A csirkét / csülköt / egyéb husikát berakunk a tepsi közepére (só, fokhagyma, egyéb fűszerezés ízlés szerint), aztán öntünk alá egy pohár vizet és letakarva (pl. alufóliával) berakjuk sülni.
  • AIP fűszerek pl.: fokhagyma, hagyma, só, kurkuma, fahéj (húsra is nyugodtan!), koriander, borsikafű, kakukkfű …
  • A bolti csirke hamarabb megsül, mint a mi vénebb jószágaink, úgyhogy e mellé rögtön be lehet tenni a felkockázott sütőtököt, de a csülköt és a vénebb szárnyasokat félig érdemes megsütni, és csak utána mellé tenni mindenféle zöldséget.
  • Zöldség: felkockázott sütőtök (egy kisebb/közepes példány), cikkekre vágott hagyma (5-6 fej egy tepsihez). Szerintem nem kell sózni, mert anélkül finomabb lesz. Legalábbis nekem nem jött be, amikor megsóztam a sütőtököt… Az első, csülkös próbálkozásnál rozmaringot is tettem rá.

Finom lett!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.