A receptet Hazsu küldte 2011.05.02-án
„Nevezhetnénk mindent bele pogácsának is, mert a lényege, hogy ami magom van itthon, beleteszem. A fele olajtalanított magliszt szokott lenni, a fele pedig őrölt mag, mert elég zsírdús így is. A mai adag nem sok, de épp ennyi öreg tepertőm volt itthon és mindig ahhoz mérem a lisztet.” Hazsu
Hozzávalók:
- 10 dkg tepertőkrém bacon szalonnával kiegészítve, hogy ízletesebb legyen. A tepertőből aprítóval is lehet tepertőkrémet készíteni.
Ehhez a mennyiséghez kell kb.:
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 2 evőkanál őrölt mandula
- 1 evőkanál őrölt szezám
- 1 evőkanál lenmagliszt
- 1 evőkanál tökmagliszt
- Kicsi só
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Maréknyi pirított tökmag
- Tojások – 2-3 db
Elkészítés:
- Gyúrd össze a hozzávalókat úgy, hogy pont nem áll össze!
- Üss rá a tésztára annyi tojást, ne legyen morzsálódós a tészta – most ez 3 db tojás volt!
- A tésztát nyújtsd ki, és szúrj ki belőle pogácsákat, vagy vágd fel kockákra a tésztát
- Előmelegített sütőben (légkeverésesnél 150 fokon) kb. 20 perc alatt kész
- A pogácsa melegen ropogós, később megpuhul; de pl. mini grillben lehet a továbbiakban ropogóssá tenni!
Szia BB !
Én is megcsináltam, csak változtattam az összetételben: 10 ek len m.L.
10 ek szezám.m.L.
3 db tojás
15 dkg tepertő darálva
Só bőven, bors.
Megmondom, hogy nagyon ízlett a fiaimnak. Sajnos nem tudok képet küldeni mert nincs meg a feltelepítéshez a CD.
Üdv Kata
Örülök, hogy ízlett. BB