Mindent bele tepertős-húsos pogácsa


A receptet Hazsu küldte 2011.05.02-án

„Nevezhetnénk mindent bele pogácsának is, mert a lényege, hogy ami magom van itthon, beleteszem. A fele olajtalanított magliszt szokott lenni, a fele pedig őrölt mag, mert elég zsírdús így is. A mai adag nem sok, de épp ennyi öreg tepertőm volt itthon és mindig ahhoz mérem a lisztet.” Hazsu

Hozzávalók:

  • 10 dkg tepertőkrém bacon szalonnával kiegészítve, hogy ízletesebb legyen. A tepertőből aprítóval is lehet tepertőkrémet készíteni.

Ehhez a mennyiséghez kell kb.:

  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 2 evőkanál őrölt mandula
  • 1 evőkanál őrölt szezám
  • 1 evőkanál lenmagliszt
  • 1 evőkanál  tökmagliszt
  • Kicsi só
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Maréknyi pirított tökmag
  • Tojások – 2-3 db

Elkészítés:

  • Gyúrd össze a hozzávalókat úgy, hogy pont nem áll össze!
  • Üss rá a tésztára annyi tojást, ne legyen morzsálódós a tészta – most ez 3 db tojás volt!
  • A tésztát nyújtsd ki, és szúrj ki belőle pogácsákat, vagy vágd fel kockákra a tésztát
  • Előmelegített sütőben (légkeverésesnél 150 fokon) kb. 20 perc alatt kész
  • A pogácsa melegen ropogós, később megpuhul; de pl. mini grillben lehet a továbbiakban ropogóssá tenni!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Mindent bele tepertős-húsos pogácsa”

  1. Szia BB !

    Én is megcsináltam, csak változtattam az összetételben: 10 ek len m.L.
    10 ek szezám.m.L.
    3 db tojás
    15 dkg tepertő darálva
    Só bőven, bors.
    Megmondom, hogy nagyon ízlett a fiaimnak. Sajnos nem tudok képet küldeni mert nincs meg a feltelepítéshez a CD.
    Üdv Kata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.