Göngyölt fasírt

Göngyölt fasírt – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • Bacon szalonna
  • Darált hús – sertés, pulyka, csirke – ízlés szerint kb. fél kg
  • Fűszerek a húshoz: só, bors, piros paprika, vörös hagyma, fokhagyma; AIP-osan curry, gyömbér, fokhagyma, hagyma
  • 1 db tojás; AIP-ban csak a tojás sárgája vagy 2 db fürj tojás

Elkészítés:

  • A darált húst keverjük össze a húshoz való fűszerekkel és 1 db tojással.
  • Formázzunk a húsból rudakat, és tekerjük bele bacon szalonnába.
  • 16 db fasírt rudat készíthetünki ebből a mennyiségből, és az alufóliával kibélelt tepsibe elhelyezzüket azokat.
  • Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
  • A kész rudak tetejét hagymával megszórhatjuk.

Kínálhatunk hozzá valamilyen nyers vagy

pl. a rudakkal együtt sült zöldségeket!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.