Hozzávalók 2-3 személyre:
- Bacon szalonna
- Darált hús – sertés, pulyka, csirke – ízlés szerint kb. fél kg
- Fűszerek a húshoz: só, bors, piros paprika, vörös hagyma, fokhagyma; AIP-osan curry, gyömbér, fokhagyma, hagyma
- 1 db tojás; AIP-ban csak a tojás sárgája vagy 2 db fürj tojás
Elkészítés:
- A darált húst keverjük össze a húshoz való fűszerekkel és 1 db tojással.
- Formázzunk a húsból rudakat, és tekerjük bele bacon szalonnába.
- 16 db fasírt rudat készíthetünki ebből a mennyiségből, és az alufóliával kibélelt tepsibe elhelyezzüket azokat.
- Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
- A kész rudak tetejét hagymával megszórhatjuk.
Kínálhatunk hozzá valamilyen nyers vagy
pl. a rudakkal együtt sült zöldségeket!