Az én Waldorf salátám – 2014. szeptember 28-án:
A kötelező elemek: zeller, dió, alma, de én most zellert, török mogyorót és savanyú almát kevertem össze. Lime levével locsoltam meg és Xukor0 (eritrittel) szórtam be. A paleo majonézt most elhagytam.
AIP-os hozzávalók: zeller, pirított földi mandula panír, alma, lime vagy citrom leve.
Ez a saláta még majonézzel is tökéletes része lehet egy low-carb paleo diétának, sőt egy paleo ketogénnek is.
TED követése esetén használhatsz mézet is; Az AIP megengedő szakaszában Terry Wahls szerint naponta ehetsz 1 tk. mézet!
Hozzávalók és elkészítés egyben – a receptetMW küldte 2010 decemberében:
- A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk fel (a zeller csíkokat is nyersen tesszük bele), majd durvára tört dió/AIP-ban földi mandula kerül bele, ettől lesz nagyon különleges
- Öntet: kókusztej, paleo majonéz, ecet, fűszerek – pici só, őrölt bors, xukor0 (eritrit), kevés hidegen sajtolt olívaolaj; AIP-ban pici só és almapüré elkeverve olívaolajjal.