Ketogén nokedli

Willsontól kaptam az alábbi receptet 2010.12.29-én

De azt az ízvilágot könnyű elérni liszt nélkül is:

Hozzávalók (1 főre):

A reggeli kávézások után megmaradt

  • (5-6) tojásfehérje
  • 1 tojás sárgája
  • Némi zsír
  • Vagy egy kisütött szalonnaszelet
  • Só, ízlés szerint

Elkészítés:

  • A  szalonnát felaprítjuk és kisütjük
  • A tojásfehérjét a forró zsírban megsütjük fehér rántottának, közben fakanállal finoman nokedli méretűre darabolgatjuk
  • Ha elkészült, hozzákeverjük a tojás sárgáját, megsózzuk és kevergetve addig sütjük, amíg az is megszilárdul
  • Fejes- vagy uborka salátával a legjobb

Übersetzer: Beatrix Nagy

Nostalgie-Nockerln mit Ei

ein Rezept von Willson

In der Tat gibt es kein Paleo-Nockerln!

Diesen Geschmack kann man auch ohne Mehl erreichen:

Zutaten für 1 Personen:

  • 5-6 Eiweiß
  • 2 Eigelb
  • etwas Fett oder eine Scheibe gebratener Speck
  • Salz nach Geschmack

Zubereitung:

  • Der Speck wird in dünne geschneidet und gebratet.
  • Eiweiß in heißem Fett zu Rührei braten und fein aufschneiden.
  • Wenn es fertig ist, dann wird dazu Eigelb, Salz gegeben. Das Rührei wird unter Rühren gebratet, bis es fest wird.
  • Man kann dazu Gurkensalat essen.


Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Ketogén nokedli”

  1. Ma ezt is kipróbáltam (egy kis pörkölttel és kovászos uborkával), fincsi lett. Kinézettre és illatra tényleg ott volt :), de őszintén szólva, azért a rántotta csak rántotta 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.