Willsontól kaptam az alábbi receptet 2010.12.29-én
De azt az ízvilágot könnyű elérni liszt nélkül is:
Hozzávalók (1 főre):
A reggeli kávézások után megmaradt
- (5-6) tojásfehérje
- 1 tojás sárgája
- Némi zsír
- Vagy egy kisütött szalonnaszelet
- Só, ízlés szerint
Elkészítés:
- A szalonnát felaprítjuk és kisütjük
- A tojásfehérjét a forró zsírban megsütjük fehér rántottának, közben fakanállal finoman nokedli méretűre darabolgatjuk
- Ha elkészült, hozzákeverjük a tojás sárgáját, megsózzuk és kevergetve addig sütjük, amíg az is megszilárdul
- Fejes- vagy uborka salátával a legjobb
Übersetzer: Beatrix Nagy
Nostalgie-Nockerln mit Ei
ein Rezept von Willson
In der Tat gibt es kein Paleo-Nockerln!
Diesen Geschmack kann man auch ohne Mehl erreichen:
Zutaten für 1 Personen:
- 5-6 Eiweiß
- 2 Eigelb
- etwas Fett oder eine Scheibe gebratener Speck
- Salz nach Geschmack
Zubereitung:
- Der Speck wird in dünne geschneidet und gebratet.
- Eiweiß in heißem Fett zu Rührei braten und fein aufschneiden.
- Wenn es fertig ist, dann wird dazu Eigelb, Salz gegeben. Das Rührei wird unter Rühren gebratet, bis es fest wird.
- Man kann dazu Gurkensalat essen.
Ma ezt is kipróbáltam (egy kis pörkölttel és kovászos uborkával), fincsi lett. Kinézettre és illatra tényleg ott volt :), de őszintén szólva, azért a rántotta csak rántotta 🙁