Willson receptje – paleoldal …
Hozzávalók:
- 0,5 kg színhús (pl. sertéskaraj, marha lábszár, csirkemell vagy comb darabok)
- Új év alkalmából mondjuk legyen malac husi!!!
- Olívaolaj – Okos döntés az is, ha pl. sertészsírt használsz!
- Víz
- 10-12 db kisebb gomba
- 2-3 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1-2 sárgarépa
- Füstölt szalonna
- Szárnyas mája – babonából Új évkor elhagyva!
- Só, bors, őrölt köménymag, paprika, kurkuma stb.
- Tepsi és alufólia
Elkészítés:
- Sózd meg a húst, és vágd kockákra
- Ízlés szerint fűszerezd meg és forgasd meg olíva olajban, majd néhány órára tedd be a húsokat a hűtőbe pácolódni
- Tisztítsd meg a gombákat, a hagymákat, a fokhagymát, karikázd fel a sárgarépát, és vagy kockákra vagy csíkokra darabold fel a szalonnát
- Hurkapálcára fűzd fel a hozzávalókat – mindig hagymával kezd és fejezd be a fűzést
- Ha valamilyen szárnyas máját is felfűzöl, akkor a rablóhús még ízletesebb lesz
- A szárnyast most hagyd el!
- Rakd le a nyársakat egy tepsibe, locsold meg őket olíva olajjal, önts alá pici vizet, és az egészet takard le alufóliával
- Néha nézz rá a husira, és locsold meg kevés vízzel, hogy ki ne száradjon
ÁLTALÁBAN PERGELT KÁPOSZTÁVAL ESSZÜK!
Willson üzenete 2010.12.31-én:
- Sertésmájat lehetne tenni közé még ilyenkor is. Az is nagyon finom!
- Ha már szilveszter, vörösborral locsoljuk, ne vízzel! (…de szoktuk sörrel is, főleg, ha nyílt tűzön sül, nem tepsiben, bár az nem paleo, úgyhogy leszoktunk róla)
Autoimmun Protokoll szerinti készítés:
- Csirkehúsból készítsük a nyársat.
- A fűszerezésre nekem a legjobban a curry por vált be, mely készen kapható keverék. Érdemes kiegészíteni fokhagymával vagy fokhagyma porral, gyömbérrel, kurkumával.
Pont ilyesmit kerestem, este kipróbálom.
Ha sikerül, fényképezni is fogok.
Livi