Rablóhús

Willson receptje – paleoldal …

rablóhúsWillsonrablóhúsWillson1

Hozzávalók:

  • 0,5 kg színhús (pl. sertéskaraj, marha lábszár, csirkemell vagy comb darabok)
  • Új év alkalmából mondjuk legyen malac husi!!!
  • Olívaolaj – Okos döntés az is, ha pl. sertészsírt használsz!
  • Víz
  • 10-12 db kisebb gomba
  • 2-3 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1-2 sárgarépa
  • Füstölt szalonna
  • Szárnyas mája – babonából Új évkor elhagyva!
  • Só, bors, őrölt köménymag, paprika, kurkuma stb.
  • Tepsi és alufólia

Elkészítés:

  • Sózd meg a húst, és vágd kockákra
  • Ízlés szerint fűszerezd meg és forgasd meg olíva olajban, majd néhány órára tedd be a húsokat a hűtőbe pácolódni
  • Tisztítsd meg a gombákat, a hagymákat, a fokhagymát, karikázd fel a sárgarépát, és vagy kockákra vagy csíkokra darabold fel a szalonnát
  • Hurkapálcára fűzd fel a hozzávalókat – mindig hagymával kezd és fejezd be a fűzést
  • Ha valamilyen szárnyas máját is felfűzöl, akkor a rablóhús még ízletesebb lesz
  • A szárnyast most hagyd el!
  • Rakd le a nyársakat egy tepsibe, locsold meg őket olíva olajjal, önts alá pici vizet, és az egészet takard le alufóliával
  • Néha nézz rá a husira, és locsold meg kevés vízzel, hogy ki ne száradjon

ÁLTALÁBAN PERGELT KÁPOSZTÁVAL ESSZÜK!

Willson üzenete 2010.12.31-én:

  1. Sertésmájat lehetne tenni közé még ilyenkor is. Az is nagyon finom!
  2. Ha már szilveszter, vörösborral locsoljuk, ne vízzel! (…de szoktuk sörrel is, főleg, ha nyílt tűzön sül, nem tepsiben, bár az nem paleo, úgyhogy leszoktunk róla)

Autoimmun Protokoll szerinti készítés:

  • Csirkehúsból készítsük a nyársat.
  • A fűszerezésre nekem a legjobban a curry por vált be, mely készen kapható keverék. Érdemes kiegészíteni fokhagymával vagy fokhagyma porral, gyömbérrel, kurkumával.
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Rablóhús”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.