Szűzpecsenye póréval

szűzpecsenye

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 0,5 kg szűzpecsenye
  • 1 nagy szál póréhagyma
  • Só, bors, kakukkfű, bazsalikom, kurkuma, rozmaring szál, fokhagyma; AIP-ban a borsot hagyd el!
  • Kacsazsír – kb. 1 evőkanál
  • 1-2 ek. balzsamecet (ízlés szerint)
  • 5-6 dl. víz

Elkészítés:

  • A szűzpecsenyét vágd nagyobb kockákra
  • Pirítsd meg a kacsazsíron
  • Amikor a hús megpirult, öntsd fel kb. 5-6 dl vízzel
  • A karikákra vágott póréhagymát, az 1-2 gerezd fokhagymát, a sót, a borsot, kb. 1 kávéskanál kakukkfüvet, ugyanennyi bazsalikomot és kurkumát is tegyél a lébe, dobj rá egy kisebb szál rozmaringot, önts hozzá balzsaemcetet
  • A húst főzd puhára úgy, hogy a főzőlé fele elfőjön

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.