A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 0,5 kg szűzpecsenye
- 1 nagy szál póréhagyma
- Só, bors, kakukkfű, bazsalikom, kurkuma, rozmaring szál, fokhagyma; AIP-ban a borsot hagyd el!
- Kacsazsír – kb. 1 evőkanál
- 1-2 ek. balzsamecet (ízlés szerint)
- 5-6 dl. víz
Elkészítés:
- A szűzpecsenyét vágd nagyobb kockákra
- Pirítsd meg a kacsazsíron
- Amikor a hús megpirult, öntsd fel kb. 5-6 dl vízzel
- A karikákra vágott póréhagymát, az 1-2 gerezd fokhagymát, a sót, a borsot, kb. 1 kávéskanál kakukkfüvet, ugyanennyi bazsalikomot és kurkumát is tegyél a lébe, dobj rá egy kisebb szál rozmaringot, önts hozzá balzsaemcetet
- A húst főzd puhára úgy, hogy a főzőlé fele elfőjön