A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- Csontozott csirkedarabok – nálam húslevesből maradt csirkemell
- 1 evőkanálnyi kacsazsír
- 1 evőkanálnyi mustár
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 dl fehér bor
- 1-2 dl víz
- Só, stevia vagy nyírfacukor, őrölt bors
- Kolbászkarikák
Elkészítés:
- A vörös hagymát, a fokhagymát, a csirkehúst a kolbászt metéld apróra, és a kacsazsíron pirítsd meg
- Fűszerezd mustárral, borssal, sóval és egy kevés xukorral
- Amikor megpirult, öntsd föl 1 dl fehér borral és vízzel
- A tokányt főzd össze forrásig – a bor szesztartalma elillan, de a mustárnak, a bornak, a sónak és a xukornak az íze együtt egészen különleges