Mustáros fehérboros csirketokány

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • Csontozott csirkedarabok – nálam húslevesből maradt csirkemell
  • 1 evőkanálnyi kacsazsír
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehér bor
  • 1-2 dl víz
  • Só, stevia vagy nyírfacukor, őrölt bors
  • Kolbászkarikák

Elkészítés:

  • A vörös hagymát, a fokhagymát, a csirkehúst a kolbászt metéld apróra, és a kacsazsíron pirítsd meg
  • Fűszerezd mustárral, borssal, sóval és egy kevés xukorral
  • Amikor megpirult, öntsd föl 1 dl fehér borral és vízzel
  • A tokányt főzd össze forrásig – a bor szesztartalma elillan, de a mustárnak, a bornak, a sónak és a xukornak az íze együtt egészen különleges
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.