Pikáns lekváros-ropogós oldalas

A recept a Marti család gyűjtéséből való;

a kép a Google images-ről

húslekváros

Lehet vitatni a lekvár húsos ételben való jelenlétét?! Egy paleos édesítéssel eltett lekvár csak pikánsabbá teszi a sült húst. Azt persze tudni kell, hogy maga a lekvár, mint főtt-sült gyümölcs már simán cukor!!!

Hozzávalók:

  • Annyi szeletnyi oldalassal számolj, ahány éhes száj vár rá:D
  • Víz
  • Só, ételízesítő, vöröshagyma, fokhagyma
  • Őszibarack lekvár (vagy más pikáns cukor mentes lekvár)
  • Erős paprika
  • Aszalt gyümölcsök (pl. csak mazsola is lehet)
  • Savanyú káposzta (ízlés szerint kimosva, és újra fűszerezve)
  • Olíva olaj (vagy mangalica zsír vagy libazsír)
  • Kevés só, bors, köménymag

Elkészítés:

  • Az oldalast sós vízben ételízesítővel beszórva – főzd meg, hagyma és fokhagyma társaságában addig, amíg a csontokat ki nem lehet húzgálni belőle
  • Eztán vedd ki a vízből, és a hússzeleteket tedd be egy tepsibe
  • A tetejét őszibaracklekvárba (vagy más lekvárba) kevert erős paprika-karikákkal kell megpakolni és a husit ropogósra megsütni

Köretnek:

  • Kevés zsiradékon karamellizálj aszalt gyümölcsöket, majd keverd össze azokat savanyú káposztával (esetleg ízlés szerint a káposztát ki lehet mosni)
  • A káposztával összeforgatott aszalt gyümölcsöket pici víz, édesítő, só, bors, köménymag rottyantsd össze, és kész

Köretnek el tudom képzelni még: Botao sárgarépa-spagettijét, annak esetleg BB-s változatát, továbbá JéPé sült cékláját, céklapüréjét stb., stb., stb.

A sült és főtt gyümölcsök miatt ez az étel kompromisszumos, mert a gyümölcs ilyen módon gyorsan felszívódó szénhidráttá válik!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.