A receptet MW küldte 2011.05.22-én
Gyógyhatásairól olvashatsz itt és itt
Kevés glicinnel AIP!
Hozzávalók:
- 10 db bodzavirág fej (Lehetőleg olyan helyről szedjünk, ami nem forgalmas, pl. erdő. Vizsgáljuk meg a virágokat, ne legyenek tetvesek, bogarasak!)
- Édesítő (xukor, zéró xukor vagy stevia)
- 3 citrom leve
- Szűrt víz
Elkészítés:
- A bodzákat rázogassuk kicsit meg, vágjuk le a
száráról a virágokat, majd mosás nélkül helyezzük egy nagy, mély tálba (ezért fontos, hogy rovarmentes legyen) - Öntsünk rá 1-2 liter tiszta vizet (mennyiség attól függően, mennyire töményen szeretjük az ízét)
- Tegyük hozzá a citromok kifacsart levét (rostot is lehet), és ízlés szerinti édesítőt.
- Egy éjszakára lefedve tegyük hűtőbe
- Másnap szűrjük le, és készen is van a finom üdítő ital
- Sajnos, ezt eltenni nem lehet. Nem hiszem, hogy az cukorszirup nélkül menne, akkor meg minek?:))
Amikor gyerek voltam, gyakran csináltunk bodzaszörpöt. Volt olyan, hogy le is fagyasztottuk. Szerintem ez járható út a tartósításhoz, ha valaki szeretné minél tovább élvezni a tavasz ízeit:-)