Hozzávalók:
- 0,5 kg lila káposzta
- 3 db közepes alma vagy körte (Ketogén étkezés esetén minimális gyümölcsöt használj!, csak az íze miatt.)
- 1 evőkanál zsír
- Só, gyömbér – AIP esetén; bors és köménymag is mehet hozzá paleoban
- 0,5 dl víz (elhagyható) – amennyiben van türelmed folyamatosan keverni, mert a káposzta a sózás hatására levet ereszt, akkor a + vizet elhagyhatod
- Jó minőségű sütni való kolbász vagy „Sült kolbász (azaz kolbász formájú fasírt)” – külön recept szerint; lehet hozzá kínálni pl. húslevesben főtt, majd pirított csirkecombokat
Elkészítés:
- A lila káposztát laskázd fel, az almákat pucold meg, és vágd apró darabokra
- Tegyél 1 evőkanál zsírt a serpenyőbe
- Dobd rá a káposztát
- Ízlés szerint fűszerezd
- Állandó keverés mellett „főzd” és pirítsd – egy kevés vizet aláönthetsz, mely feltétlenül főjön el
- Végül meghámozva és laskázva tedd a káposztához az almákat – Az almát nyersen keverd legutoljára az ételhez, így a nyers alma nem válik cukorrá!
A káposztát tálalhatod a külön megsütött kolbásszal, de önmagában is finom!
Ma elkészítettem. 2x ettem belőle. bekerült a kedvencek közé 🙂 Köszönöm!!!