Almás-répás-édes süti

A receptet Ilona küldte 2011.06.20-án

almássárgarépássüti

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • Másfél nagyobb alma és egy nagyobb répa reszelve vagy aprítógépben darabolva
  • 10 dkg mazsola
  • 3 evőkanál kókuszliszt
  • 1,5 evőkanál szezámliszt
  • 3 evőkanál xukor
  • 1 nagy evőkanál szilárd halmazállapotú kókuszzsír
  • 7 db kisebb vagy 5-6 db nagyobb tojás
  • 0,5 teáskanál őrölt gyömbér – ízlés szerint lehet kevesebb is
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • Egy-egy késhegynyi szegfűszeg és szerecsendió
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

  • Az almát, répát, liszteket, mazsolát, fűszereket, szódabikarbónát keverd össze
  • A tojássárgáját verd fel a xukorral és a kókuszzsírral
  • A fehérjéket külön verd fel habnak
  • Ezután keverd a tésztához a sárgáját is és a habot is
  • A masszát öntsd egy zsírpapírral kibélelt formába, lehet kerek forma is
  • 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig kell sütni a tésztát
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Almás-répás-édes süti”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.