Tiramisu csokis golyó

A kép a Google images-ről való

tiramisucsokigolyó

Hozzávalók:

  • 20 dkg kókuszliszt vagy őrölt kókuszreszelék vagy pl. banánliszt
  • 5 dkg ghee vagy jó minőségű vaj
  • 10 dkg fekete csoki a tésztába
  • 5 dkg dizájn
  • Kb. 1 dl víz; ha lisztet (pellet) használsz, akkor annyi víz kell, hogy formázható massza legyen
  • 1 evőkanál nescafé, vagy a víz helyett lehet lefőtt kávé is!!!
  • Kakaópor
  • Paleolit cukor (stevia por, xukor, xilit …), vagy a TED szerint lehet használni szirupokat és mézet is

Elkészítés:

  • Öntsd egy tálba a 20 dkg kókuszlisztet, vagy -reszeléket
  • Keverj a lisztbe 5 dkg puha gheet vagy vajat és 1 evőkanál nescafét (amennyiben nem főzött kávét használsz!)
  • Vízben (vagy kávéban) olvassz fel 10 dkg étcsokoládét
  • A csokit öntsd a kókuszliszthez
  • Keverj a masszához annyi langyos vizet vagy kávét!!!, hogy a tészta formázható legyen
  • Készíts ki az asztalra egy edényt vízzel, hogy a kezedet ebbe mártogathasd
  • Egy másik edénybe tegyél kakaóport paleolit cukorral összekeverve
  • Nedves kézzel formázz a tésztából golyókat, és hempergesd meg a xukros kakaóban
  • Tedd a golyókat egy tálra, és tedd hűtőbe

JÓ ESETBEN IDŐD LESZ A GOLYÓKAT LEHŰTENI:)))

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.