A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszliszt vagy őrölt kókuszreszelék vagy pl. banánliszt
- 5 dkg ghee vagy jó minőségű vaj
- 10 dkg fekete csoki a tésztába
- 5 dkg dizájn
- Kb. 1 dl víz; ha lisztet (pellet) használsz, akkor annyi víz kell, hogy formázható massza legyen
- 1 evőkanál nescafé, vagy a víz helyett lehet lefőtt kávé is!!!
- Kakaópor
- Paleolit cukor (stevia por, xukor, xilit …), vagy a TED szerint lehet használni szirupokat és mézet is
Elkészítés:
- Öntsd egy tálba a 20 dkg kókuszlisztet, vagy -reszeléket
- Keverj a lisztbe 5 dkg puha gheet vagy vajat és 1 evőkanál nescafét (amennyiben nem főzött kávét használsz!)
- Vízben (vagy kávéban) olvassz fel 10 dkg étcsokoládét
- A csokit öntsd a kókuszliszthez
- Keverj a masszához annyi langyos vizet vagy kávét!!!, hogy a tészta formázható legyen
- Készíts ki az asztalra egy edényt vízzel, hogy a kezedet ebbe mártogathasd
- Egy másik edénybe tegyél kakaóport paleolit cukorral összekeverve
- Nedves kézzel formázz a tésztából golyókat, és hempergesd meg a xukros kakaóban
- Tedd a golyókat egy tálra, és tedd hűtőbe
JÓ ESETBEN IDŐD LESZ A GOLYÓKAT LEHŰTENI:)))