Vaníliásxukor, vanília eszencia

A kép a Google images-ről való

Egy jól zárható üvegbe 1-2 félbevágott vaníliarudat teszek és feltöltöm nyírfacukorral. Pár nap alatt átveszi az aromát és használható.

Willson még a következő megjegyzést küldte:
„Ha külön akarod használni, akkor erősebb az íze, ha megszárítod, mozsárban összetöröd a vanília rudat(vagy összeaprítod) és úgy kevered bele a xillitbe. Csatos üvegben tárolva olyan, mint az un. „Bourbon-vaníliás cukor” (ledarálni is lehet, de akkor sok a veszteség…)

A receptet küldte: Ticsike a www.desszert.eu portálról

Hogyan készítsünk vanília eszenciát?

Hozzávalók:

  • 10 rúd vanília

250 ml 70-96%-os etilalkohol (bármelyik gyógyszertárban beszerezhető)

Elkészítés:

  1. Először keresztben félbevágjuk a vaníliarudakat.
  2. A félbevágott rudakat hosszában felezzük, és egy kis üvegbe tesszük.
  3. Ráöntjük a tiszta alkoholt, és jó alaposan ledugózzuk.
  4. Naponta átforgatva, hogy keveredjen az alkohol a vaníliával, egy hónapig érleljük – a vaníliarudakat ezután is benne hagyhatjuk. Majd bármilyen süteményhez teáskanállal adagoljuk ízesítőként. Használat előtt forgassuk át.

FIGYELEM! Az érlelési idő betartása nélkülözhetetlen

az aromaanyagok teljes kioldódásához.

Az alkohol sütés közben elpárolog!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.