Sajtos kenyér

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 2-3 evőkanál őrölt mandula
  • 2-3 evőkanál őrölt mogyoró
  • 2-3 evőkanál szezámpehely
  • 2-3 dkg kemény sajt (pl. Gouda, Trappista, Ementáli, Parmezán)

Javaslom, hogy a mai – 2018 – tudásunk szerint a tésztához szórjatok még 1-2 ek. bambuszrostot, valamint 1 ek. útifűmaghéjat.

Elkészítés:

  • Verd fel kevés sóval a keményre a tojások fehérjét
  • Keverd a habba a tojások sárgáját, majd az őrölt magliszteket
  • Tedd a masszába a szódabikarbónát
  • Sózd a tésztát ízlés szerint
  • A kenyér tésztájának tetejét szórd meg reszelt sajttal
  • Öntsd a masszát vagy szilikonos kenyérformába, vagy zsírpapírral kibélelt formába, de öntheted kizsírozott és zabliszttel meghintett sütőedénybe is
  • Előmelegített sütőben süsd a kenyeret tűpróbáig

Különleges ízű kenyér lesz a végeredmény, melyet a mogyoró liszttől kapja.

Übersetzer: Beatrix Nagy

Käsebrot

ein Rezept von BB

Zutaten:

  • 4 Eier
  • Prise Natron
  • 2-3 Esslöffel gemahlene Mandeln
  • 2-3 Esslöffel gemahlene Haselnüsse
  • 2-3 Esslöffel Sesamflocken
  • 2-3 dkg Käse (Gouda-, Trappisten-, Emmentaler-, Parmesan Käse)
  • Salz

Zubereitung:

  • Die Eiweiße mit etwas Salz gut verschlagen.
  • Eigelb schaumig rühren.
  • Dazu werden gemahlene Mandeln, Haselnüsse, Sesamflocken, Natron und Salz nach Geschmack gegeben.
  • Den Teig wird in eine mit Backpapier belegte Backform oder in eine Silikonbackform gelegt.
  • Sie können darauf Käse legen.
  • Das Brot im vorgeheizten Ofen backen – bis sie goldbraun sind.

Der Geschmack des Brotes wird besonders gut sein,

der von der Haselnuss hängt!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.