Mártásos-fűszeres rakott padlizsán vagy cukkini

Mártásos-fűszeres padlizsán vagy cukkini – Google

Hozzávalók:

  • 2 nagy vagy 3 közepes padlizsán, vagy ennek megfelelő mennyiségű cukkini
  • Malátaecet vagy tökmagolaj
  • Olíva olaj
  • 2 nagy fej hagyma karikára vágva
  • Csilipaprika
  • 3-4 db érett hámozott paradicsom
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
  • 1 kávéskanál kurkuma por
  • 5 dl paradicsom-sűrítmény
  • 2 dl kókusztej
  • 2 db tojás sárgája
  • Őrölt fekete bors
  • Kb. 10 dkg parmezán vagy más kemény sajt

Elkészítés:

  • A padlizsánt 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. Egy lapos tálra tesszük, és ráöntjük a malátaecetet vagy tökmagolajat, és a tálat lefedve 30′-ig pácoljuk
  • Leöntjük a páclét, és a padlizsán vagy cukkini-szeleteket alaposan lecsöpögtetjük
    • Mártás: Egy serpenyőben olíva olajat forrósítunk, a vöröshagymakarikákat aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a csilipaprikát, a paradicsomot, a kurkumát, a sót és kb. 5 perc alatt sűrű mártássá főzzük; levesszük a tűzről és kissé kihűtjük; turmixgéppel pépesítjük
  • Tepsibe rétegesen lerakjuk a padlizsánt és a mártást – egy sor p/c, egy sor mártás, egy sor p/c, a tetején végül mártás legyen
  • A 2 dl kókusztejet elkeverjük 2 tojás sárgájával és az 10 dkg reszelt sajttal és egy kevés fekete borssal
  • A rakott p/c-re ráöntjük a sajtöntetet
  • Addig sütjük előmelegített sütőben az ételt, míg a sajtöntet rotyogni nem kezd

A SÜTŐBŐL KISZEDVE FORRÓN TÁLALJUK!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.