Hozzávalók:
- 2 nagy vagy 3 közepes padlizsán, vagy ennek megfelelő mennyiségű cukkini
- Só
- Malátaecet vagy tökmagolaj
- Olíva olaj
- 2 nagy fej hagyma karikára vágva
- Csilipaprika
- 3-4 db érett hámozott paradicsom
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
- 1 kávéskanál kurkuma por
- 5 dl paradicsom-sűrítmény
- 2 dl kókusztej
- 2 db tojás sárgája
- Őrölt fekete bors
- Kb. 10 dkg parmezán vagy más kemény sajt
Elkészítés:
- A padlizsánt 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. Egy lapos tálra tesszük, és ráöntjük a malátaecetet vagy tökmagolajat, és a tálat lefedve 30′-ig pácoljuk
- Leöntjük a páclét, és a padlizsán vagy cukkini-szeleteket alaposan lecsöpögtetjük
- Mártás: Egy serpenyőben olíva olajat forrósítunk, a vöröshagymakarikákat aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a csilipaprikát, a paradicsomot, a kurkumát, a sót és kb. 5 perc alatt sűrű mártássá főzzük; levesszük a tűzről és kissé kihűtjük; turmixgéppel pépesítjük
- Tepsibe rétegesen lerakjuk a padlizsánt és a mártást – egy sor p/c, egy sor mártás, egy sor p/c, a tetején végül mártás legyen
- A 2 dl kókusztejet elkeverjük 2 tojás sárgájával és az 10 dkg reszelt sajttal és egy kevés fekete borssal
- A rakott p/c-re ráöntjük a sajtöntetet
- Addig sütjük előmelegített sütőben az ételt, míg a sajtöntet rotyogni nem kezd
A SÜTŐBŐL KISZEDVE FORRÓN TÁLALJUK!