Az étel 20 perc alatt elkészíthető
Hozzávalók:
- 5 dl paradicsomlé (Paradicsom sűrítmény + stevia vagy xukor + só + víz)
- Bazsalikom levél apróra vágva, vagy babérlevél
- Erős paprika, édes paprika darabok (ízlés szerint!)
- Fél kg darált hús (ízlés szerint)
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája (elhagyható!)
- Só, őrölt bors, kurkuma, köménymag
- 3 dl kókusztej (elhagyható!)
- Paleo rántás, amennyiben erre az ízvilágra vágysz
Elkészítés:
- A fél liter paradicsomlét öntsd föl vízzel kb. 3 dl vízzel, és tegyél bele ízlés szerint édesítőt, sót, őrölt borsot és bazsalikomot vagy babérlevelet, és karikázz a lébe erős paprikát; tehetsz bele pritamin paprikát is – a paprikákat nem töltöd, ettől lesz „hamis”!
- A darált húst fűszerezd sóval, borssal, kurkumával, köménymaggal, tegyél a masszába 1 db egész tojást és készíts belőle gombócokat
- Amikor a paradicsomlé tűzforró, a gombócokat tedd a lébe, és főzd meg
- Készíts magtejből (pl. kesudiótej, kókusztej, mandulatej) a tojássárgája kikeverésével habarást, és még egyszer főzd föl vele a paradicsomlét (elhagyható!)
- Végül készíthetsz rántást is, azaz kevés zsíron (kacsa-, liba- vagy sertészsír) piríts meg egy kevés szezámmaglisztet, öntsd föl kevés hideg vízzel, és keverd az ételhez; az egészet a rántással együtt rottyantsd össze
A töltött paprika, amennyiben igazi, akkor kicsumázott paprikába töltünk húsgombócokat. Ajánlom a bogyiszlói hosszú paprikát, mely enyhén csípős és termesztésekor semmiféle növényvédőszer használatot nem igényel.