A tányérom éppen 10 dkg ragu lett tálalva, melynek értékei:
200 ccal | 23 gr fehérje | 3.3 gr zsír | 7.3 ch |
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A húslevesben porhanyóssá főtt csirke felső combokat filézzük ki, avagy ugyancsak a levesben főtt csirkemelleket.
- Vágjuk apróra vagy karikára 1-2 fej vöröshagymát, felvághatunk ugyhagyma szárat , vagy metélőhagymát is, továbbá fokhagymagerezdeket.
- A filézett húshoz tegyünk 2 evőkanál zsírt – én libazsírt tettem, hogy ízletesebb legyen
- Dobjuk hozzá a hagymákat, és fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával, illetve ízlés szerint őrölt paprikával, chilivel, köménymaggal stb.; AIP-ban sóval, kurkumával és fahéjjal.
- Állandó keverés mellett pirítsul, míg a hagymák nem fonnyadnak el.