máj hidegen – Kenőmájas paleosan

A receptet Zsóka küldte 2011.07.08-án

A kép a Google images-ről való

kenőmájas0

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0,5 kg disznóhús, 0,5 kg toka szalonna, 1,5 kg sertésmáj
  • Ezeket puhára főzzük
  • A májnak kevesebb idő kell a főzéshez
  • Ledaráljuk
  • Hozzá darálunk 0,5 kg frissen sült töpörtyűt
  • Fűszerek: 2 kanál só, 1 kanál bors, 0,5 kg apróra vágott sült hagyma
  • Jól össze kell az egészet keverni
  • Adagonként lefagyasztható
  • Aki szereti tehet bele majoránnát is, vagy egyéb fűszereket
    Az adagokat arányosan lehet csökkenteni; Lényeg, hogy a fele máj legyen, a másik fele hús, tokaszalonna, töpörtyű
  • Lehet bélbe tölteni, de anélkül is tökéletes (élelmiszer üzletben kapható!)

Tölteni nem szükséges, formáld tömbbe és úgy tálald!

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “máj hidegen – Kenőmájas paleosan”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.