A receptet M. Judit küldte 2011.07.10-én, melyet most szó szerint felteszek!
A kép a Google images-ről való
„Én hamis /paleos/kovászos uborkát készítettem, nekem nagyon ízlett!
- Vizet forraltam, ízlés szerint sóval, xukorral, almaecettel, pár szemes borssal, mustármaggal, 1-2 gerezd fokhagymával, s kaporral ízesítettem.
- Beleraktam az uborkát /két végét levágva, 4-be bevagdosva/.
- 1-2 perc után levettem a tűzről, majd mikor kihűlt hűtőbe raktam.
- Ami fontos, hogy az ízesítés nagyon intenzív legyen, mert nem lesz elég ízletes az uborkánk.
Jó étvágyat hozzá!
Üdv.: M.Judit”
Szia Judit!
Megcsináltam. Isteni. Köszönöm a receptet.
redi
…kipróbálom 🙂
…ízlés szerint…. nnna.
1 kg uborkához kb. mennyi víz, nyírfacukor, almaecet és mustármag szükséges?
Legalább a víz-ecet-cukor arányát írd le kérlek, mert a „nagyon intenzív” számomra nagyon relatív…
Kipróbálnám, de ennyi infóval nem vágok bele.
A fűszerek mennyisége tényleg izlés dolga, kóstolgasd…más is így szokta..
a víz mennyisége pedig:
Az 1 kg uborkát tedd be mondjuk egy 2 literes üvegbe – amibe majd a hűtőbe is lesz –
önts rá vizet, amennyi befedi, majd mérd vissza mennyi volt : ))) annyi a víz, ebbe
teszed a fűszereket izlés szerint….
Köszönöm a receptet!
A normál kovászos uborka nem paleo ? sem a kenyeret, sem a levét ha nem eszed meg ?
Kedves Zizi, Szerintem a glutén kioldódik a kenyérből és ez a necces. Amennyiben teljesen egészséges vagy, úgy a hagyományos kovászosból egy-két szem belefér, …, de miért ne készítenél 100% paleot??? BB
Én vállalom a „necces kioldódó glutént”, minthogy nyírfacukrot vásároljak…
Hogy jön a gluténhoz, az hogy nyírfa cukor vagy kenyér???? Amúgy mellékelek egy receptet, – koviubis ami szintén a krupli miatt nem paleós -, de mégse glutén van benne brrr 🙁 Tehát:
1csokor kapor alulra, erre 1 sor karikára vágott nyers ÖREG krumpli(!) (a lé nem penészesedik meg, áttetsző marad, és hűtve fini) Erre pakolni a felhasított uborkát – ha frissen szedett ropogós marad 🙂 – majd a tetejére karikára vágott öreg krumpli ismét, és végül zárásnak 1 csokor kaporszárral leszorítjuk. Erre langyos, sós víz. Annyi liter víz amennyi evőkanál só. kistányér a tetejére 3 nap múlva ehető.
jó étvágyat 🙂
Kedves Éva, A hozzászólásodat végképp nem értem. Ez egy paleos blog. A receptben egy gramm kenyér sincs. A krumpli nem paleo. BB
Most csináltam meg, nemsokára teszem be a hûtôbe. Elsô kóstolásra még így melegen is isteni. Egyszerûen imádom a kovászos uborkát, valószínûleg sokat fogom még ezt az egyszerû paleo savanyút elkészíteni! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk 🙂
Örülök a sikernek 😀 BB