Pirított spenót

A kép a Google images-ről való

pirítottspenót

Hozzávalók:

  • 0,5 kg friss spenótlevél vagy mélyhűtött spenótkocka (esetleg 1 doboz mélyhűtött tömbös)
  • 2 egész fej hagyma
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj (Az olajat ne sajnáld, mert kihozza az ízeket!)
  • Bors – AIP-ban elhagyjuk!
  • Kókusztej (elhagyható)
  • Szezámmag vagy fenyőmag (elhagyható) – AIP-ban elhagyjuk!

Elkészítés:

  • Olíva olajon pici víz hozzáöntésével fonnyaszd meg a spenótleveleket vagy a mélyhűtött spenótot olvaszd fel (utóbbi esetben nem kell hozzáadott víz)
  • Karikákra vágd fel a hagymát, és dobd a spenótba
  • Tisztítsd meg a fokhagymagerezdeket, és kicsit összetörve dobd szintén a spenótba
  • A hagymával és fokhagymával összefőzött spenótot sózd és borsozd (nem AIP!) ízlés szerint
  • Az elkészült fűszeres spenótba ízlés szerinti mennyiségben önthetsz kókusztejet, de ebben az esetben nyugodtan el is hagyható
  • Pirított szezámmagot vagy fenyőmagot szórj a tetejére. Nem AIP! (elhagyható)

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.