A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 0,5 kg friss spenótlevél vagy mélyhűtött spenótkocka (esetleg 1 doboz mélyhűtött tömbös)
- 2 egész fej hagyma
- 1 egész fej fokhagyma
- 1 dl olívaolaj (Az olajat ne sajnáld, mert kihozza az ízeket!)
- Só
- Bors – AIP-ban elhagyjuk!
- Kókusztej (elhagyható)
- Szezámmag vagy fenyőmag (elhagyható) – AIP-ban elhagyjuk!
Elkészítés:
- Olíva olajon pici víz hozzáöntésével fonnyaszd meg a spenótleveleket vagy a mélyhűtött spenótot olvaszd fel (utóbbi esetben nem kell hozzáadott víz)
- Karikákra vágd fel a hagymát, és dobd a spenótba
- Tisztítsd meg a fokhagymagerezdeket, és kicsit összetörve dobd szintén a spenótba
- A hagymával és fokhagymával összefőzött spenótot sózd és borsozd (nem AIP!) ízlés szerint
- Az elkészült fűszeres spenótba ízlés szerinti mennyiségben önthetsz kókusztejet, de ebben az esetben nyugodtan el is hagyható
- Pirított szezámmagot vagy fenyőmagot szórj a tetejére. Nem AIP! (elhagyható)