A receptet Ilona küldte 2011.07.31-én
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- Késhegynyi gyömbér, só, őrölt bors/AIP-ban bors helyett borsikafű
- 20 dkg gomba (pl. trombitagomba, vargánya, csiperke – vegyesen vagy külön-külön)
- 1-2 kávéskanál gesztenyeliszt a sűrítéshez/AIP-ban 1 tk. NoCarb liszttel sűríts!
- Fél evőkanálnyi zsír
- 1-1,5 dl víz
- Maroknyi petrezselyem apróra vágva (elhagyható)
- Majoránna vagy oregáno a leves tetejére (elhagyható)
Elkészítés:
- A lzsíron pirítsd meg a megpucolt és apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a gombát.
- Szórj erre az alapra 1-2 kávéskanál gesztenyelisztet/NoCarb lisztet (AIP).
- Az egészet éppen csak annyi vízzel öntsd fel, hogy ellepje.
- Ízlés szerint fűszerezz.
- Amikor a hagyma megpuhult, a gomba pedig megfőtt, akkor turmixold össze – krémleves; Tálalhatod azonban turmixolás nélkül is!
- Öntsd vissza a főzőedénybe, és ízlés szerint önts hozzá még hígításként vizet.
- Rottyants a levesen egyet, és kész.
- A leves tetejére vágott petrezselyem vagy ízlés szerint majoránna vagy oregáno is illik (elhagyható!).
Ma kevés húsleves alaplével öntöttem fel és beleturmixoltam a levesben főtt fehérrépát és zellert. Fűszert nem tettem bele, de nem is hiányzott. Finom püré lett belőle, hús mellé köretnek is jó, vagy csak magában 🙂