Aszalt áfonyával töltött marcipán golyók – 60 db

A PaleoParty – 2011.08.14. versenyének

I. helyezettje

Paleolga receptje

Most vettem észre, hogy ez a recept a PaleoVital 600. receptje:-D Gratulálok:-D

A receptek mennyisége kiegészül a Paleolihlet további 69 db receptjével!
 

Hozzávalók:

  • 40 dkg őrölt mandula
  • 1 db narancs
  • 4 evőkanál darált xukor
  • 4 evőkanál kénmentes mazsola
  • 10 db datolya
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 5-10 dkg fekete csokoládé

Elkészítés:

  • A xukrot kávédarálón őröld porrá, keverd össze az őrölt mandulával
  • Az 1-2 órára beáztatott datolyát és mazsolát 1 leveseskanálnyi narancslével turmixold össze (lehet a kávédarálóban is!), az egészet keverd hozzá az édesített mandulához, s addig keverd egy villával, amíg marcipán állagú nem lesz (összeáll egy nagy gombóccá)
  • Ha szükséges, önts még hozzá a narancsléből
  • Kis vaníliaaromát, fahéjat, szerecsendió port is lehet a masszába beletenni
  • Gyúrj golyókat a tésztából, mindegyikbe tegyél aszalt áfonyát (friss áfonyával vagy magozott meggyel még finomabb!)
  • Hempergesd a golyókat lereszelt fekete csokoládéba
  • Ha elkészültek a golyók, kisméretű mignon papírban tálalhatod
Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Aszalt áfonyával töltött marcipán golyók – 60 db”

  1. Mennyi az a két zacskó mandula? 200 gr? Valakinek van ötlete? Sajnos nincs a közelünkben Lidl, így megnézni sem tudom.
    A recept isteninek tűnik, máris készülök kipróbálni.
    knetta

  2. Kedves BB! eloszor is, szuper a blogod! masodszor, megcsinaltam a receptet, nagyon finom lett, bar afonyam nem volt itthon ( a narancslehez viszont ontottem egy kis tokaji aszut is :)).
    Annyira laktato, hogy ez a mennyiseg nagyon sokaig kitart majd nekem. azt szeretnem megkerdezni, hogy mennyi ideig all el a hutoben?
    koszi elore is

    1. Kedves Viki!
      Ezt a receptet még jómagam nem készítettem el. A tokaji aszuval vigyázz, mert a szesz feldolgozatlan formában nem paleo! (Írd be Szendi Gábor oldalán a keresőbe azt a szót, hogy alkohol vagy bor vagy szesz(?) -, és olvashatsz egy cikket arról, hogy az alkohol tulajdonképpen idegméreg!). Ettől a kis mennyiségtől, amit használtál ne ijedj meg, de a továbbiakban kerüld. A szeszt főzött formában nyugodtan használhatod, mert elfő belőle a káros anyag, ugyanakkor kiváló ízesítő marad. Ha nagy a süti mennyisége, akkor ezt a sütit aztán teljes nyugalommal beteheted a mélyhűtőbe. A sütiket általában minden további nélkül be lehet tenni mélyhűtésre, mert semmiféle kár nem keletkezik bennük -, még a piskóták is ilyenek. Köszönöm a kedves dicsérő szavakat. Szia, BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.