A recept egy T-T blog-olvasó gyűjtéséből való!
A kép a Google images-ről való
- 2 paradicsompaprika
- 1 kg padlizsán 4 dl olíva olaj
- 1 fej fokhagyma
- Só, cukor, ecet, ízlés szerint
Elkészítés:
- A padlizsánt egészben addig sütjük a sütőben, míg megég a héja (így lesz finom, füstös íze!)
- Meghámozzuk, a szintén megsütött paprikával együtt
- Az egészet összevagdaljuk, keverjük, majd 3,5 dl olajjal kevergetve péppé főzzük
- Közben sózzuk, cukrozzuk, ecetezzük
- Végül belekeverjük a zúzott fokhagymát, és még egyszer fölforraljuk
- Kis üvegekbe töltjük, tetejére egy-egy teáskanálnyit teszünk a maradék olajból, lefedjük és hagyjuk kihűlni
A spájzban eláll egy évig is, és húsokhoz, vagy akár magában nagyon finom!
A padlizsán-paprika arányokat lehet variálni nyugodtan, rossz nem lesz.