Magtészta kolbásszal

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 3 púpozott evőkanál szezámpehely vagy szezámliszt
  • 5 púpozott evőkanál őrölt mandula vagy mandulaliszt
  • Lehet csak szezámból vagy csak mandulából is készíteni
  • Amennyiben valamilyen lisztből (pelletből) készül a tészta, akkor zsiradék (leginkább jászvaj /ghee/), de lehet más is, hozzáadása is szükséges – kb. egy evőkanállal
  • Só, őrölt bors (elhagyható), őrölt köménymag – különösen a szezámos változatnál szükséges a szezám kesernyés ízének elfedésére (kb. egy teáskanállal)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 10-15 dkg jó minőségű kolbász
  • Zöld paprika, erős paprika (elhagyható)

Elkészítés:

  • A 6 tojás fehérjét verd fel pici só hozzáadásával kemény habbá
  • Keverd a fehérjékhez a tojások sárgáját
  • Tegyél ebbe az alapba „liszteket” és szódabikarbónát, továbbá ízlés szerint fűszereket
  • Sütőpapírral kibélelt formába öntsd bele a tésztát, és tűzdeld meg a tetejét kolbászkarikákkal; díszítheted a tésztát paprikával is – A tepsi mérete: 28×19,5 cm!
  • Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsd a tésztát ropogósra

Vendégvárónak sem rossz, de pl. munkahelyre-iskolába való elvitelre is kiváló!

Print Friendly, PDF & Email

23 thoughts on “Magtészta kolbásszal”

    1. Ígérem, hogy később lemérem, most nincs időm, mert sietek. Kis méretű tepsi. Ebbe 6 tojásból készült piskótaalap fér bele – kb. akkora, mint a jénai téglalap alakú tálak. Majd megnézem. Szia Lemértem a tepsit, melynek mérete: 28×19,5 cm! BB

  1. Mártika, ez egy tuti jó ötlet volt!!! Vihetem autózni is, hidegen is ehető! !!!Sirály!!! ( A paprikát nem sütöttem bele, a saláta-mixxel mellécsomagoltam, nyersen. Menet közben is ehető…)

  2. Kedves Elmira !

    Kérem, hogy amennyiben van kenyér receptje a receptkönyvben szereplő lenmagliszt alapanyagot kivéve kérem legyen szíves elküldeni. A Szendi Gáborral is értekeztem, alulműködő pajzsmirigyem van és a Szendi Úr azt írta, hogy a lenmag sem jó nekem. Örömmel várom a következő receptkönyvet. A maffinok finomak. Egy csöndben megjegyzendő hozzászólásom, hogy mindenhez igen sok tojás szükséges.

    Üdvözlettel Hódi Rezsőné Békéscsaba.

    1. Kedves Ilona!
      Rossz oldalra írtál; mármint olyan értelemben, hogy a PaleoVital nem Elmíra oldala. Ez BB oldala. Sok kenyér receptet találsz az oldalamon. Írd be a keresőbe, hogy „Kenyerek”, és ha jól emlékszem, akkor 32-féle kenyér receptet olvashatsz. Sok kenyér tojással készül, de vannak tojás nélküliek is. Különösen viszont a tojásfehérjével készült Fehér kenyeret ajánlom, mert a fehérje nem annyira nehezen emészthető, mint a tojás sárgája. Jó böngészést kívánok. BB

    1. Zsókám! Mindkét hivatkozást köszönöm. A Gaps-diéta nagyon hasonlít a paleohoz. A cukkinis recepteket köszi. Cukkinit már csináltam tojással leöntve, de jó ötlet a cukkinis pogácsa. Szia, BB

  3. Paleós üdv, BB!
    A „Magtészta kolbásszal” receptjében ezt olvasom: „Sütőpapírral kibélelt formába öntsd bele a tésztát…” – A gondom az, hogy egyáltalán nem lett önthető. Vajon mit szúrtam el?
    Előre is köszönöm:
    Zsolt

    1. Kedves Zsolt, Szerintem nem rontottál el semmit:-) Finom lett a végeredmény??? Talán plasztikusabb mondat lett volna, hogy „Tedd a tésztát a sűtőpapírral bélelt formába, és egyengesd el.”?! Na, de gondolom, hogy ez a stilisztikai baklövés áthidalható:-))) Jó étvágyat a magtésztához, mert szerintem nagyon finom:-))) BB

  4. Szia!
    Bár már két hónapja paleozom, de ezt a receptet csak tegnap este találtam. Megcsináltam „reggelire”. Isteni finom lett :). Rejtegetsz még ilyen isteni recepteket? 😀

    1. Kedves Kori:-) Rövidesen 3 éves lesz a blog:-) Több, mint 1000 recept közül választhatsz. Ez, amire most rátaláltál – anno nagy sláger volt. BB

  5. Szia BB!
    Tudom, hogy Te vagy a Gastroyal tanácsadója. Tetszik a zsemléjük, és mindössze 3,2 gr ch van bennük. Mennyire megbízhatóak?
    Köszönöm előre is:
    Márti Nógrádból

    1. Szia Márti, Valamikor januárban – egy hónap alatt – a tanácsadásom a GR-nél kifújt:-) Ételbírálatokat adtam nekik, majd elköszöntünk egymástól. Annyit tudok, hogy a dietetikusok szorgalmasan számolják a pontos összetevőket. BB

      1. Szia, sok receptnél nem találom, hogy hány fokon kell sütni, ennél sem. van valami ökölszabály, vagy mindegyiknél kérdezzek rá külön? Köszi, Kata

        1. Kedves Kati!
          Igen, alapvetően van „ökölszabály” 😀 Előmelegíted a sütőt 200-220 fokra, majd közepes lángon sütsz – kb. 150 fokon. Nekem régi sütőm van, ezért használom az előmelegítés és a közepes láng szavakat. Legkisebb hőfokon, más néven alacsony lángon akkor sütünk, ha valamit szárítva kell megsütnünk -, mint pl. a habcsókok vagy a crakerek, vagy gyümölcsaszalás sütőben. Remélem, hogy segítettem. BB

  6. Tegnap megsütöttem, nagyon fincsi lett! Én a felére sonkát tettem, a tetejére pedig a sütés vége előtt pár perccel egy kis reszelt sajtot szórtam. Nagyon finom lett, köszönöm!

Hozzászólás a(z) Márti bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.