I. Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 20 dkg termelői kenőmájast keverjünk össze 1 db tojással és kanalazz hozzá 2-3 ek. útifűmaghéjat; a tojás nagysága is számít a nevesség szempontjából.
- Hagy állni a masszát kb. 15′-ig, hogy az útifűmaghéj jól megszívja magát.
- Teáskanálnyi masszából formázzunk gombócokat és tegyük a forró zöldségleves lébe; amikor feljönnek a gombócok a leves tetejére – kész!
II. Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A „Hagymás csirkemájkrém hidegen” recept alapján készíts csirkemájkrémet (további recepteket is találsz a blogon!)
- A 4-5 evőkanálnyi csirkemájkrémet keverd össze 6-7 evőkanál őrölt mandulával vagy szezámpehellyel, vagy akár vegyesen is, és üss rá egy tojást; annyi szárazanyagot tegyél ehhez az alaphoz, hogy sűrű masszát kapjál; a krémet fűszerezd ízlés szerint (én chili-paprikát is tettem bele)
- A forró zöldség- vagy húslevesbe vizezett kanállal rakosgasd be a gombócokat, és várd meg, míg a leves tetejére a megfőtt gombócok feljönnek, ekkor lesz kész!