Hozzávalók 2-3 főnek:
- 4 tojás
- 4 evőkanál kókuszreszelék vagy őrölt szezám, avagy szezámpehely – avagy mindegyiknek liszt változata
- Só, bors
- Jászvaj (ghee) vagy zsír (pl. sertés, kacsa, liba, kókusz)
- Reszelt kemény sajt (elhagyható)
Elkészítés:
- A tojások fehérjét verd kemény habbá
- Óvatosan keverd bele a tojások sárgáját
- Óvatosan keverd bele a 4 púpozott evőkanál magőrleményt vagy -lisztet
- Keverj a masszába ízlés szerint sót és borsot
- Palacsintasütőben forrósíts fel némi zsiradékot; sütés közben folyamatosan pótolni kell!
- A forró olajba süssél meg evőkanálnyi mennyiségű lepénykéket úgy, hogy sütőlapáttal forgasd meg a tésztát, hogy mindkét oldaluk megsüljön
- A sütőlapáttal emeld ki egy tálba a megsült lepényeket
- Reszelj le ízlés szerinti mennyiségben kemény sajtot (szerintem jó sokat!), és szórd meg vele a lepénykéket ÚGY, HOGY A HÁTUK BORZAS LEGYEN:))
Főzelék feltétként nagyon jó alternatívája a húsoknak, de önmagában is nagyon finom.