Sajtos-borzas mini paleocsinták

Sajtos-borzas mini paleocsinták

 

Hozzávalók 2-3 főnek:

  • 4  tojás
  • 4 evőkanál kókuszreszelék vagy őrölt szezám, avagy szezámpehely – avagy mindegyiknek liszt változata
  • Só, bors
  • Jászvaj (ghee) vagy zsír (pl. sertés, kacsa, liba, kókusz)
  • Reszelt kemény sajt (elhagyható)

Elkészítés:

  • A tojások fehérjét verd kemény habbá
  • Óvatosan keverd bele a tojások sárgáját
  • Óvatosan keverd bele a 4 púpozott evőkanál magőrleményt vagy -lisztet
  • Keverj a masszába ízlés szerint sót és borsot
  • Palacsintasütőben forrósíts fel némi zsiradékot; sütés közben folyamatosan pótolni kell!
  • A forró olajba süssél meg evőkanálnyi mennyiségű lepénykéket úgy, hogy sütőlapáttal forgasd meg a tésztát, hogy mindkét oldaluk megsüljön
  • A sütőlapáttal emeld ki egy tálba a megsült lepényeket
  • Reszelj le ízlés szerinti mennyiségben kemény sajtot (szerintem jó sokat!), és szórd meg vele a lepénykéket ÚGY, HOGY A HÁTUK BORZAS LEGYEN:))

Főzelék feltétként nagyon jó alternatívája a húsoknak, de önmagában is nagyon finom.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.