Halpogácsa Rever-módra

Halpogácsa Rever-módra – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 2 db 130g-os tonhalkonzerv (tonhal saját lében)
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál Joe-féle halolaj (vagy más olaj)
  • 4 evőkanál magliszt (most lenmagliszt)
  • Só, bors, kakukkfű
  • A bundához – szezámmagpehely
  • Sütéshez zsír

Elkészítés:

  • A konzervről leöntjük a vizet
  • A hozzávalókat összekeverjük, hagyjuk állni míg a liszt felszívja a nedvességet
  • Gombócokat, formálunk, lepénnyé alakítjuk, közben kinyomjuk a felesleges nedvességet
  • Bebundázzuk szezámpehellyel, kisütjük zsírban
  • Ha nem a halolajat használjuk, akkor kevés citromlevet és jól megtisztított (ecetes vízzel lesúrolt) héjat is tegyünk bele
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.