Vanília hab paleocsintával vagy piskótával

Hozzávalók:

  • Bármilyen paleocsinta – én gesztenyelisztből készítettem (Írd be a keresőbe a paleocsinta szót, és válassz!)
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál gesztenyeliszt
  • 10 dkg jászvaj (ghee)
  • Vanília xukorral elkeverve, vagy vanília aroma az ízesítéshez és a díszítéshez
  • Stevia vagy xukor az édesítéshez
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

  • Süss kisméretű paleocsintákat
  • Válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét, és a fehérjéből kevés citromlé hozzáadásával verj igen kemény habot, majdhogynem ne akarjon az edényből kijönni!
  • Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, és olvaszd fel benne a 10 dkg jászvajat
  •  Ebbe az alapba állandó keverés mellett óvatosan szórd bele a lisztet, amikor megduzzadt a liszt, akkor húzd félre a masszát
  • A tojások sárgáját egyenként, és azonnali keveréssel tedd hozzá ehhez az alaphoz – Vigyázz, hogy a sárgájából nehogy rántotta legyen!
  • A sűrű krémbe keverj vaníliát + steviát, vagy vaníliás xukrot
  • A felvert tojáshabot laza mozdulattal keverd a krémbe, és kis lángra húzd vissza a lábast
  • Forgasd át a tojáshabot a krémmel
  • Rakd le egy nagy tányér aljára az apró paleocsintákat, majd kanalazz rá vaníliahabot, erre ismét tegyél paleocsintákat, végül megint habot
  • A habos költemény tetejét szórd meg vaníliás xukorral.

Ketogénes változat: Lángos – útifűmaghéjjal, habos tojásos krémmel

Ezt a krémet kiválóan használhatod más

habos sütemények, pl. piskóták töltésére is!

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Vanília hab paleocsintával vagy piskótával”

    1. Kedves Ricsi! Kókuszzsírt csak akkor használj, ha valamilyen édességet keményen akarsz viszontlátni. Itt most ez nem nyerő. A hidegen sajtolt sertés zsír remekül felhasználható. BB

  1. A szalonnából házilag kisütött zsír nem jó?
    Általában az üzleti sertés zsírok tartósítottak, azért vettem szallonazsírt…
    (igaz főzéshez)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.