Hozzávalók:
- Bármilyen paleocsinta – én gesztenyelisztből készítettem (Írd be a keresőbe a paleocsinta szót, és válassz!)
- 3 tojás
- 2 evőkanál gesztenyeliszt
- 10 dkg jászvaj (ghee)
- Vanília xukorral elkeverve, vagy vanília aroma az ízesítéshez és a díszítéshez
- Stevia vagy xukor az édesítéshez
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
- Süss kisméretű paleocsintákat
- Válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét, és a fehérjéből kevés citromlé hozzáadásával verj igen kemény habot, majdhogynem ne akarjon az edényből kijönni!
- Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, és olvaszd fel benne a 10 dkg jászvajat
- Ebbe az alapba állandó keverés mellett óvatosan szórd bele a lisztet, amikor megduzzadt a liszt, akkor húzd félre a masszát
- A tojások sárgáját egyenként, és azonnali keveréssel tedd hozzá ehhez az alaphoz – Vigyázz, hogy a sárgájából nehogy rántotta legyen!
- A sűrű krémbe keverj vaníliát + steviát, vagy vaníliás xukrot
- A felvert tojáshabot laza mozdulattal keverd a krémbe, és kis lángra húzd vissza a lábast
- Forgasd át a tojáshabot a krémmel
- Rakd le egy nagy tányér aljára az apró paleocsintákat, majd kanalazz rá vaníliahabot, erre ismét tegyél paleocsintákat, végül megint habot
- A habos költemény tetejét szórd meg vaníliás xukorral.
Ketogénes változat: Lángos – útifűmaghéjjal, habos tojásos krémmel
Ezt a krémet kiválóan használhatod más
habos sütemények, pl. piskóták töltésére is!
Jászvaj helyett mehet bele kókuszzsír?
Vagy úgy nem működik?
Kedves Ricsi! Kókuszzsírt csak akkor használj, ha valamilyen édességet keményen akarsz viszontlátni. Itt most ez nem nyerő. A hidegen sajtolt sertés zsír remekül felhasználható. BB
Köszönöm!
A szalonnából házilag kisütött zsír nem jó?
Általában az üzleti sertés zsírok tartósítottak, azért vettem szallonazsírt…
(igaz főzéshez)
Igazad van. Nálunk lehet kapni házi zsírt. BB