A kép a Google images-ről való
Ezt az egyszerű, de annál jobb ötletet zsuzsablo osztotta meg velünk!
- Ma az a furcsa gondolatom támadt, hogy vajon milyen lehet a zsírban kisütött sárgarépa (sült krumpli helyett). Mit ne mondjak, fantasztikus lett! Nekem már csak fagyasztott répám van, azt sütöttem ki.
- Érdemes vastagabb répadarabokat kisütni (mondjuk ujjnyi vastagat), mert az zamatosabb. Úgy is lehet sütni, ahogy a guglis képen látható: karikákra vágva!
- Akkor jó, ha kívülről kissé megfonnyad. Sokkal finomabb a sült krumplinál, de ugyanúgy frissen jó fogyasztani. Szerintem sózni sem érdemes, de ez ízlés dolga. Én anno a sült krumplit se sóztam.
Amit én csináltam, kb 2 hete: fedő alatt olivaolajban (víz szükségszerűen) párolt szeletelt sárgarépa, szigorúan alacson lángon. kb 20 perc után bazsalikom, bors, só, majoranna. isssssssssssteni köret-adalék lett 🙂
Köretnek nagyon finom a sült sárgarépa a következő módon: ujjnyi vastag és hosszú sárgarépa hasábokat (legutóbb petrezselyem gyökeret is raktam mellé) tekerj be bacon szalonnával, óvatosan tűzd meg fogvájóval. Vastagfalú serpenyőbe 1 kanálnyi zsiradékon, fedő alatt megsütni. Mire a szalonna színt kap addigra a zöldségek is megpuhulnak. Nagyon-nagyon finom, melegen és hidegen egyaránt.
Kedves Réva, A receptedet szívesen felteszem a posztok közé. Tudnál esetleg egy képet is küldeni? BB
Én is el készítettem nagyon finom.
Én is már régen felfedeztem ezt a köretet. 2 dolgot tennék hozzá:
1. A paszternák is ugyanilyen jó, sőt talán még kicsit közelebb is van a klasszikus krumpli ízhez. (Csak az a baj, hogy ritkán kapni, mert paleósokon kívül nem nagyon keresik)
2. Ha sütőben csináltok valamilyen húst, nyugodtan alá lehet vágni a répát/paszternákot – mire kész a hús, a zöldségek is szépen megsülnek, és a szafttól még finomabbak is lesznek.
Paszternák folyamatosan kapható nagy Tesco áruházakban – magyar termelőtől. Jó ötlet a tepsis zöldség, de van is ilyen recept a blogon 😀 BB