Rumos dobos kocka

Hozzávalók:

Rumos dobos kocka

A linzer tésztához:

  • 5 dl banán liszt
  • 2 ek. útifűmaghéj
  • 2 ek. bambuszrost
  • 2 db M-es tojás
  • 1-2 dl magtej – pl. kókusztej, zabtej, mandulatej stb.
  • 10 dkg ír vaj vagy ghee, vagy sertészsír
  • Stevia és eritrit vegyesen – ízlés szerint — pl. 5 szem stevia, 2 ek. eritrit
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Gyűszűnyi almaecet vagy citromlé

A pudingos tésztához:

  • 4 dl tápióka liszt
  • 2 ek. lila batáta liszt vagy összetört cékla vagy 2 ek. céklapor a tészta színezéséhez
  • 2 db M-es tojás
  • 2 dl magtej, de legalább annyi, hogy kenhető masszánk legyen!
  • Rumaroma
  • Stevia és eritrit vegyesen – ízlés szerint
  • Egy maréknyi mazsola vagy apróra vágott gyümölcs – pl. meggy, ananász, alma

A csokis borításhoz:

  • 10 dkg legalább 80%-os fekete csoki
  • 10 dkg ír vaj vagy ghee
  • 1 dl víz
  • Ízlés szerint kevés eritrit – kóstolással!

Elkészítés:

  • Állítsuk össze a linzer tésztát a hozzávalók alapos összedolgozásával, majd egy zsírpapírral bélelt tepsiben egyengessük el a tésztát.
  • A pudingos tésztát készítsük el ezek után, úgy, hogy a tojások sárgájával keverjük ki a hozzávalókat, majd a tojások habját a legvégén lazán adjuk hozzá a tésztához.
  • Ezt a tésztát kenjük rá a linzeres alapra.
  • Előmelegített sütőben – visszavett legalsó fokozaton – süssük a tésztát 45 percig.
  • Vízben oldjuk fel pl. mikróban a csokoládét, majd oldjuk fel ebben a csokis lében a vajat is. Hagyjuk a tésztát és a csokis masszát is hűlni és az egész tésztát borítsuk be vele.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.