Hozzávalók:
A linzer tésztához:
- 5 dl banán liszt
- 2 ek. útifűmaghéj
- 2 ek. bambuszrost
- 2 db M-es tojás
- 1-2 dl magtej – pl. kókusztej, zabtej, mandulatej stb.
- 10 dkg ír vaj vagy ghee, vagy sertészsír
- Stevia és eritrit vegyesen – ízlés szerint — pl. 5 szem stevia, 2 ek. eritrit
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Gyűszűnyi almaecet vagy citromlé
A pudingos tésztához:
- 4 dl tápióka liszt
- 2 ek. lila batáta liszt vagy összetört cékla vagy 2 ek. céklapor a tészta színezéséhez
- 2 db M-es tojás
- 2 dl magtej, de legalább annyi, hogy kenhető masszánk legyen!
- Rumaroma
- Stevia és eritrit vegyesen – ízlés szerint
- Egy maréknyi mazsola vagy apróra vágott gyümölcs – pl. meggy, ananász, alma
A csokis borításhoz:
- 10 dkg legalább 80%-os fekete csoki
- 10 dkg ír vaj vagy ghee
- 1 dl víz
- Ízlés szerint kevés eritrit – kóstolással!
Elkészítés:
- Állítsuk össze a linzer tésztát a hozzávalók alapos összedolgozásával, majd egy zsírpapírral bélelt tepsiben egyengessük el a tésztát.
- A pudingos tésztát készítsük el ezek után, úgy, hogy a tojások sárgájával keverjük ki a hozzávalókat, majd a tojások habját a legvégén lazán adjuk hozzá a tésztához.
- Ezt a tésztát kenjük rá a linzeres alapra.
- Előmelegített sütőben – visszavett legalsó fokozaton – süssük a tésztát 45 percig.
- Vízben oldjuk fel pl. mikróban a csokoládét, majd oldjuk fel ebben a csokis lében a vajat is. Hagyjuk a tésztát és a csokis masszát is hűlni és az egész tésztát borítsuk be vele.